На Волині вже 72% мешканців підписали декларації з сімейними лікарями.

Читайте також: Які зарплати отримують медики на Волині

Про це стало відомо під час засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації "Про підсумки діяльності галузі охорони здоров’я області в 2018 році та основні завдання на 2019 рік" 21 лютого, пише ІА Волинські Новини.

Як повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк, загалом понад 745 тисяч жителів області уклали декларації з лікарями, що становить 72%. Найменший відсоток – в Іваничівському районі (61,8%), де постійно виникають проблеми з фінансуванням. У Локачинському та Ратнівському районах показники також нижчі від середніх в області, у цих районах можливості місцевих бюджетів не достатні для того, щоб утримувати свої заклади. У Луцьку декларації уклали 76% жителів. Загалом в області працюють 24 центри первинної медичної допомоги та 143 амбулаторії.

Читайте також: Яка інформація є медичною таємницею: пояснення Супрун

Голова ОДА Олександр Савченко зауважив, що проситиме від колегії радикальних та навіть непопулярних рішень. З його слів, в Іваничівському районі є п’ятиповерхова лікарня, де є 20 працівників, які нічого не роблять, тому що пацієнти їдуть в Нововолинськ, відповідно, не підписують декларації. Він пропонував закрити медичний заклад чи здавати його приміщення в оренду.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook