З понеділка, 1 червня, у Луцьку має відновитись громадський транспорт, проте з деякими обмеженнями.

Читате також: У місті на Волині в квартирі знайшли труп водія маршрутки

Маршрутки та тролейбуси возитимуть лише сидячих пасажирів, йдеться в сюжеті телеканалу "Аверс", пише ІА Волинські новини.

Як розповів директор комунального підприємства "Луцьке підприємство електротранспорту" Володимир Пуц, контролювати пасажиропотік будуть водії.

"Водій буде повідомляти, і тільки тоді можна буде зайти в транспорт. Інакше у нас вийде скупчення, – пояснює директор ЛПЕ. – Так, будуть незручності, черги на зупинках".

Якщо ж хтось не захоче дотримуватися правил – транспорт з місця не рушить. Тому в ЛПЕ просять лучан бути свідомими й не заходити в салон, якщо там немає сидячих місць. Також просять пенсіонерів не займати місця в транспорті спозаранку, коли люди поспішають на роботу.

Читате також: Волинь та ще 5 областей не відповідають критеріям пом'якшення карантину − МОЗ

Чекають відновлення руху громадського транспорту і самі працівники ЛПЕ, адже частину карантину провели у відпустці за власний рахунок.

Останні дні на ЛПЕ посилено дезінфікують салони тролейбусів й запевняють, що дбатимуть про безпеку пасажирів, регулярно обробляючи автотранспорт дезрозчинами – по кілька разів на день.

Більш детальніше − у відео-сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook