Українська православна церква Московського патріархату влаштувала у Запоріжжі "повітряну хресну ходу" для боротьби з коронавірусом. Про це повідомляє прес-служба церкви.

Читайте також: Карантин і Великдень: в ПЦУ зробили важливу заяву

"Митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука здійснює повітряну хресну ходу з чудотворною іконою Божої Матері Самарська та часткою Хреста Господнього", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє місцеве видання "061", священники вирішили облетіти місто з іконами, читаючи молитву проти коронавірусу. Митрополит Лука зазначив, що священики вирішили не кропити святою водою місто з гелікоптера.

Повітряну хресну ходу здійснили на гелікоптері "Мотор-Січ", пілот зазначив, що у такому дійстві бере участь вперше.

Читайте також: Не хотів підтримувати Україну: московський піп відмовився молитися спільно з ПЦУ та протестантами у Рівному

Нагадаємо, що у Всесвітній організації охорони здоров’я заявили, що швидкість поширення пандемії коронавірусу у світі зростає, чим більше стає заражених, тим інтенсивніше поширюється недуга.

Крім того зазначимо, що молитва не є профілактичним засобом проти коронавірусу, її немає серед затверджених ВООЗ рекомендацій. Радимо звернути увагу на стандартні рекомендації ВООЗ для громадськості щодо зменшення впливу та передачі респіраторних захворювань.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook