Священик Ігор Сава, який вийшов із Московського патріархату, розповів, чому прийняв таке рішення та яке ставлення в УПЦ МП до Української церкви.

Читайте також: У Путіна заявили, що Росія буде захищати УПЦ МП

Про це священик повідомив у прямому ефірі 24 каналу.

"Я прослужив у церкві Московського патріархату 24 роки і весь цей час мене вчили, і я каюсь, що також певний час вчив, що канонічність співвідноситься з благодатністю, тобто церква канонічна – благодатна і там діє таїнство, а не канонічна – неблагодатна. Насправді ці поняття не можна порівнювати. І поступове усвідомлення цього вивело мене і нашу громаду зі складу Московського патріархату", – пояснив священик.

Читайте також: Синод визнав, що РПЦ незаконно анексувала Київську церкву

"Позиція церкви Московського патріархату, яка виражається в словах єпископів, священиків, є відверто антиукраїнською. Особливо це проявлялось у 2004 та 2014 роках", – зазначив отець Ігор.

На запитання щодо існування відділів безпеки у Православній церкві Московського патріархату, священик відповів: "Колись я помічав, що в нашій єпархії діє якась дивна організація з певною символікою".

"Важко було сказати, наскільки ці люди були віруючими, але їхні обличчя не вселяли довіри. Вони були спортивної статури, символіка їхня була відверто прорадянською. Організація була покликана захищати інтереси церкви", – додав отець.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter