Сумно відомий волинський ресторатор та медіамагнат Володимир Пащенко, який прославився гучними скандалами за участі своїх підлеглих "медійників", знову опинився в центрі уваги.

Читайте також: Як «розвести» державу: кілька фірмових рецептів від Володимира Пащенка

У спільноті "Наш Луцьк" у мережі Фейсбук з'явився допис колишнього технічного директора 12 каналу Vladimyr Zholtiy. Колишній підлеглий відверто розповів, про те, як тенісист Володимир Пащенко керує медіа-холдингом та просто не виплачує своїм підлеглим чесно зароблену платню. Ситуація постійно повторюється, а юрби наївних молодих людей знову потрапляють на гачок медіамагната і обдурені "недо-активістом" лишаються ні з чим.

Технічний директор, який приїхав працювати сюди аж із Києва, обурений ставленням керівництва каналу до підлеглих та відвертою брехнею ресторатора Володимира Пащенка і Ольги Куліш.

Далі подаємо текст без змін:

"Цікава штука #12канал в Луцьку. Голосно заявляючи про корупцію в Україні, продажні суди та інші подібні речі, самі ж у своїй організації плодять кумівство. Починалося все дуже навіть добре і перспективно. Півроку команда зі столиці навчала роботі молодих "зелених" журналістів, операторів, звукорежисерів, так як вважали, що простіше підготувати свої кадри, ніж шукати готові і дорогі. Плавно йшло будівництво нового апаратно-студійного комплексу, поки не СТАЛОСЯ.

А сталося розформування регіональних телекомпаній по Україні. Діючі співробітники проходили конкурс і некомпетентні було відсіяно. Так само були замінені і керівники телекомпаній в примусовому порядку.

І ось на каналі почали з'являтися відсіяні UA:Перший "работнички", в обхід відділу кадрів, співбесід, тестових завдань і випробувальних термінів. Такий теплий прийом на роботу влаштувала пані "генеральний продюсер" Ольга Куліш, яка буквально вижила генпродюсера нашої команди. Компетенція цих людей залишала бажати кращого. Я спочатку не розумів, як можна взяти, наприклад, режисера монтажу не видавши йому тестове завдання. Виявляється все було нормально, тести давали, але не всім, а тільки приїжджим, наприклад, з Києва. Всі місцеві йшли по блату, в тому числі і в обхід служби безпеки.

На керівні посади в тому числі. Оскільки я так працювати не звик, для мене це було щось схоже на удар нижче пояса. Природно з пані Куліш у нас виникла особиста неприязнь одне до одного. З цим питанням я пішов до людини, з яким ми домовлялися про роботу і про фінансові розрахунки в тому числі. На що пан Пащенко пообіцяв "розібратися". "Розбір" закінчився нічим.

А потім на каналі закінчилися гроші.

Почався масовий відтік персоналу. Заробітну плату затримували до місяця. А поки люди зводили кінці з кінцями, керівництво шикувало на ближньому і далекому зарубіжжі.

Мені в кінці квітня запропонували "сходити у відпустку за свій рахунок". Ну ок, подумав я. Вдома і стіни годують. Завантажив своє барахло в машину і поїхав додому. Але, пані Куліш подзвонила і попросила повернутися на два тижні – передати справи і, якщо що, допомогти людині, яку взяли на моє місце. За ці два тижні "коли що" не відбулося, я спокійно поїхав додому в надії, що зі мною коли-небудь розрахуються.

Далі почалося стандартне годування сніданками. "Сьогодні тільки тим, хто працює видають гроші", "щас грошей немає – потім" і так далі. На даний момент, 14.08.2018 я дізнаюся, що зі мною розраховуватися не збираються взагалі. Нібито я нічого не робив і в Луцьку залишався по своїй волі. Ну що ж. Пан Володимир Пащенко в черговий раз підтвердив свою репутацію, а пані Ольга Куліш до нього вирішила приєднатися. Хлопці, вам відмитися вже буде нереально. А тим, хто туди хоче піти попрацювати – подумайте двічі" – зазначає екс-технічний директор 12 каналу у Луцьку.

Володимир Пащенко

В результаті, заробітну платню чоловіку не повернули і через 5 місяців після прохання "сходити у відпустку за власний рахунок з кінцями".

Читайте також: "Він не платив людям зарплату, жорстокий такий" - місцеві мешканці про власника згорілого ресторану

У коментарі журналісту "Під Прицілом" пан Володимир підтвердив написану ним інформацію. Колишній технічний директор зазначив, що потрапив на роботу до Володимира Пащенка ще на стадії запуску каналу рік тому. Він будував його з нуля. Приїхавши до Луцька з Києва, Володимир цілий рік працював на благо каналу, а в результаті залишився без оплати, зрештою як це відбувається із більшістю молодих працівників, які "пищать", аби потрапити на "крутий і просунутий" медіа-ресурс – та засвітити своє обличчя на камеру. Проте, результат у всіх одинаковий – місяць роботи, численні обіцянки та ніякої платні згодом. Можливо це така "схема" заробітку медіамагнатом?

Володимир будував сам канал, який, як він повідомив, насправді є незавершеним, тому що у "контори" банально закінчилися гроші. Саме через це менеджмент вирішив не розрахувалася із спеціалістом. 

Як стало відомо, на ремонт і будівництво "12 каналу" горе-активіст виділяв кошти дуже і дуже погано, а з підприємцями, які займалися ремонтними роботами практично не розраховувся. І саме через це студія не добудована, адже через те, що платня не надходила до звичайних робітників, займатися цим ніхто не хотів, бо Володимир Пащенко усім заборгував. 

Нагадаємо, що навколо одіозного медіамагната та ресторатора постійно відбуваються гучні скандали, які, очевидно, відбуваються саме через обман "великого гуру". Уже неодноразово люди, які працювали на нього чи то у ресторані "Patio di Fiori", власницею якого наразі є його дружина Олена Лєонова (Пащенко) і, який як відомо згорів у липні 2017 року, чи то у мас-медіа, скаржаться на "скотське" відношення до працівників.

Ірина Кашуба, яку запросили на роботу в "12 канал" розповідала що договір з нею так і не підписали, а від колег вона постійно чула, що ті збираються звільнятися, кожен із різних причин – несвоєчасна виплата заробітної плати, оплата меншої заробітної плати, ніж обіцяли, нелюдське ставлення керівництва і помічників.

Вона пригадує випадок із дівчиною, яка з окупованої території приїхала сюди на роботу, а натомість отримала нервовий зрив, передінфарктний стан та місяць лікарні з капельницями, а врешті і звільнення.

Невиплата зарплати, вочевидь, практикується і на інших підприємствах, до яких має стосунок Володимир Пащенко. Приміром, у його ресторані Patio di Fiori, який горів минулого літа. Місцеві розповідали, що ресторатор місяцями боргував зарплати. Мовляв, через борги хтось міг і підпалити заклад.

"Дуже жорстокий був, можна сказати. Три місяці працювали повари з Києва, а він ні копійки їм не заплатив", – розповідала лучанка Надія Шамайда.

Читайте також: Популярний медіа-ресурс Пащенка зазнав краху

Володимир Пащенко неодноразово за допомогою підконтрольних собі ЗМІ намагався дискредитувати вдову Тетяну Єремеєву та всі ці недолугі спроби поверталися проти нього самого. Аби хоч якось нагадувати про своє існування лучанам, недо-активіст не припиняє поливати брудом діючу міську владу. 

У коментарях користувачі мережі обурюються і зазначають, що подібні ситуації у медіаменеджера трапляються регулярно і уже половина лучан була у нього на роботі, проте результат постійно один і той самий – Пащенко нікому не виплачує зароблені кошти.

Тож, можливо Володимиру Пащенку після стількох невдалих спроб пропіаритися та запам`ятатися лучанам варто задуматись над тим, що рано чи пізно усе стане на свої місця і йому доведеться заплатити за свою "діяння" якщо не перед людьми, яких він жорстоко обманює, то перед Богом.

А лучанам буде корисно перед тим як іти на роботу до людини без будь-яких моральних принципів, варто добре задуматися над сумним досвідом десятків його колишніх підлеглих, щоб не стати наступною ошуканою жертвою.

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter