У 2018 році змінився порядок проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної середньої освіти.

Про це повідомляється на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Читайте також: Школа vs репетиторство у Луцьку: гостра дискусія містян

Новий порядок зумовлено запровадженням державної підсумкової атестації у формі ЗНО з української мови для учнів (слухачів, студентів) закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які в поточному навчальному році мають завершити здобуття середньої освіти.

Зазначається, що ці студенти комплект реєстраційних документів подають до закладів освіти, у яких вони навчаються.

"Керівники закладів освіти після отримання реєстраційних документів своїх учнів мають сформувати список осіб, які проходитимуть ДПА у формі ЗНО. Список осіб та комплекти документів в установлені строки керівники закладів надсилають до відповідного регіонального центру або передають нарочно. Таким учням Сертифікати ЗНО в індивідуальних конвертах буде надіслано за адресою закладу освіти, де вони навчаються", – наголошується у повідомленні.

При цьому випускникам минулих років та особам, які не проходять ДПА у формі ЗНО, сертифікати буде надіслано за адресою, зазначеною під час реєстрації.

Окрім цього, вилучено норму щодо можливості подання копії свідоцтва про народження замість копії паспорта громадянина України для реєстрації для участі в ЗНО особами, яким на 1 вересня року не виповнилося 16 років, адже тепер паспорт можна отримати у 14 років.

Ще одна новація – особи, які мають складати ДПА у формі ЗНО, але через поважні причини не змогли зареєструватися в основний період реєстрації, зможуть зареєструватися в додатковій сесії, 3-21 травня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter