Представник кандидата в президенти України Юрія Бойка в Центрвиборчкомі зажадав розпустити окружну виборчу комісію №179, де незаконно в два рази збільшили квоту представників президента Порошенка в керівництві дільничних комісій. Порушення зафіксовано в Харківській області. Про це повідомляє прес-служба "Опозиційною платформи – За життя" від якої обирається Юрій Бойко.

Читайте також: Порошенко запустив шокуючу за масштабом схему фальсифікації виборів: подробиці

Подібну ж схему реалізують і в 180-ому окрузі тієї ж області.

В "Опозиційною платформі – За життя" повідомили, що 10 березня окружком №179 (Харківська область) прийняв постанову про створення та роботу дільничних виборчих комісій, в якому не дотримана пропорція при розподілі квот керівних посад у дільничних виборчих комісіях.

Зокрема, від кандидата на пост президента України Петра Порошенка головами, заступниками голів, секретарями було призначено 88 осіб при квоті 39 посад. Таким чином, квота президента на керівні посади була неправомірно збільшена більш ніж в два рази.

При цьому з 88 призначених представників 44 – голови дільничних виборчих комісій.

Читайте також: Порошенко незаконно використовує Ради регіонального розвитку для агітації

Уповноважений представник в ЦВК від кандидата в президенти Юрія Бойко подав скаргу з вимогою скасувати цю постанову і достроково припинити повноваження усього складу окружної виборчої комісії територіального округу №179.

Територіальний округ №179, вул. Бельовска, 88 місто Красноград, Харківська область:

Головою комісії є Швидкий Олексій Михайлович.
Його заступник – Алібекгаджіев Хасайгаджі Бартійович
Секретар комісії – Лактіонов Андрій Іванович

В 180-ому окрузі також відбувається спроба фальсифікувати складу комісій: інформація не публікується належним чином, закрито приміщення, яке повинно бути доступно черговому члену комісії, довіреній особі кандидата відмовлено в наданні копії постанов комісії. З цього приводу штаб звернувся в поліцію.

Територіальний округ №180, вул. "8 березня" 5, смт. Золочів, Харківська область:

Головою комісії є Оберемок Олег Володимирович
Його заступник – Гуріна Тетяна Василівна
Секретар комісії – Пушкін Павло Олегович

Штаб Юрія Бойко також передасть матеріали про порушення з боку окружних виборчих комісій місіям міжнародних спостерігачів.

Раніше Центральна Виборча Комісія розформувала окружну виборчу комісію №163 в Тернопільській області за такі ж порушення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook