Доходи Петра Порошенка у 2018 році зросли майже у 100 разів. Якщо у декларації за 2017 рік чинний гарант вказав 16 мільйонів доходів, то у 2018 році він заробив 1 мільярд 600 тисяч гривень.

Читайте також: Політичний труп: астролог порадив Порошенку тікати з України

Згідно закону українські чиновники та депутати мають задекларувати свої доходи до 1 квітня. Декларація Петра Порошенка на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з'явилася 31 березня 0 23:49. Тобто вже по завершенню першого туру президентських виборів. За одинадцять хвилин до кінця терміну подачі декларації. Чи то президент не хотів, аби українці бачили його статки перед голосуванням, чи то довго рахували – невідомо… Хоча рахувати дісно є що…

Направду декларація Петра Порошенка здається нескінченною. Ще б пак. Президент задекларував: колекцію картин російських і українських майстрів 19-20 століття в кількості 65 одиниць, 15 картин старих майстрів, колекцію картин сучасних художників імпресіоністів та сюреалістів, колекцію скульптур 19-20-го сторіччя, а ще меблі, наручні швейцарські годинники, ювелірні вироби, чоловічі запонки, тримач для галстука, шуби та сумки брендів Діор, Шанель, Фенді.

Читайте також: Ахметов, Порошенко, Коломойський: хто увійшов до Топ-100 найбагатших українців у 2019 році

Здавалося б для чого Петру Порошенку декларувати якісь чоловічі запонки. Справа в тому що запонки в нього не якісь, а бренду Карерра і Карерра. Чоловічі запонки цієї фірми із білого металу в середньому коштують біля – 150-200 тисяч гривень.

Візьмемо один з багатьох наручних годинників, які задекларував Гарант. До прикладу годинник швейцарського бренду Брюгет. На одному із сайтів шукаємо скільки коштують ці годинники – найдешевший вартує 9 500 доларів – себто 250 тисяч гривень. А один з найдорожчих годинників коштує 108 300 доларів – а це майже три мільйона гривень.

У декларації Петра Порошенка бачимо і скандальну сумку першої леді бреду Фенді, ціна якої півмільйона гривень.

Що говорити, Президент України Петро Порошенко може собі дозволити таку розкіш. За останній рік свого президентства він заробив більше 1,5 мільярда гривень. Тоді як у 2017 році загальна сума його доходів становила майже у 100 разів менше – лише понад 16 млн грн. І це ще не все, у банку 61214356 доларів – це більше ніж півтора мільярда гривень. До слова, в Україні мінімальна заробітна плата 4173 – себто 150 доларів.

Доходи у Петра Олексійовича змінилися. А от нерухоме майно залишилося те саме. Петро Порошенко і далі володіє будинком у Козині Київської області на 1331,70 кв м, а також землею довкола нього. Єдине, що додалося – спільна власність на нову квартиру у Києві на 80 кв м.

Читайте також: "Межигір'я" Порошенка: як виглядає зсередини розкішний будинок президента (Фото)

Хоча чинний Гарант чомусь не вніс у декларацію свою віллу на півдні Іспанії. Яку у 2016 році відшукали журналісти програми "Схеми", а днями навідали представники Національного корпусу.

У декларації вже немає заводу "Кузня на рибальському". Президент його продав. Але нічого страшного, він є кінцевим бенефіціарним власником ще 95 фірм. А з приводу заводу Кузня на рибальському, то так це той самий президентський завод, який за даними журналістів Бігус.інфо Гладковські Свинарчуки і їхні друзі використовували як фірму-прокладку для скуповування контрабандою вживаних запчастин до військової техніки в Росії і перепродавання цих запчастин в – чотири рази дорожче заводам "Укроборонпрому".

Але найбільшою статтею витрат президента у 2018 році стала реклама – на неї він витратив майже 120 млн грн.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook