Законність і мета запровадження президентом Петром Порошенком воєнного стану в 10 областях України свого часу спровокували неабиякі пристрасті серед експертів та пересічних громадян. Невдоволення особистими якостями президента та критика дій Порошенка значно посилились, коли стало відомо про те, чим насправді він займався під час запровадженого воєнного стану та що він використовував його для особистого піару, пише ilife-news.

Читайте також: "Тур "за Томаса – за Парашенка": як рівняни відреагували на візит "гаранта"

Кому війна, а кому мати рідна

Незважаючи на наявну, за словами гаранта, загрозу наступу російських військ і попри реальну війну на Донбасі, що майже кожного дня приносить звістку про нові втрати кращих синів України, Президент вкотре не зміг вгамувати свою хворобливу пристрасть до самореклами і жагу до марнославства.

Мова йде про новорічний корпоратив фракції БПП під час воєнного стану, на якому Порошенко з найближчими соратниками, за словами учасника заходу, "відірвались на повну": їли, пили, співали і танцювали донесхочу. От тільки танці ті, за влучним висловом одного із політичних експертів, були "танцями на кістках". Вочевидь, ще і танцями по авторитету як самих учасників дійства на чолі із президентом, так і по честі та гідності українців, які обрали свого часу собі таких керманичів.

Марнославство як основа передвиборчої кампанії гаранта

Неповносправний воєнний стан імені Порошенка став якнайкращим тлом, яке безпристрасно зафіксувало всю нікчемність політики нинішнього Президента, який взяв марнославство за основу своєї передвиборчої кампанії.

Читайте також: 1000 гривень за душу: вчителів змушують агітувати за Порошенка, порушуючи закон (відео)

Президент у цей період продовжував відкривати сільські амбулаторії та інші малопримітні об’єкти, точно не достойні його рівня, чим по праву завоював сумнівне звання марнославного "чемпіона по перерізанню стрічок".

Пафосна участь гаранта у відкриття залізничної траси Залізний вокзал – аеропорт Бориспіль (протяжністю аж 4 кілометри) показово продемонструвала не тільки рівень особистісного марнославства, але і масштаб політика, який розраховує на другий термін свого правління.

Між тим, за словами Віталія Шабуніна, голови Центра по протидії корупції, побудова 4 км залізничних колій і 300 м естакади не вражає. "Поки український Президент урочисто відкриває сільські амбулаторії та ділянки залізничних доріг світ реалізує неймовірні інфраструктурні проекти, що змінюють країни і континенти", – заявляє Шабунін.

Читайте також: Чому очільник БПП на Волині вважає президента Порошенка "порохом"?

Голова Центру по протидії корупції стверджує, що "пафос навколо відкриття 4 км залізничних колій свідчить не тільки про рівень особистих амбіцій, але і про масштабність і висоту планів Президента як політика".А якщо його рівень як політика обмежений черговим "Роттердамом плюс", то "Порошенко не спроможний створити нічого масштабнішого, ніж 4 км залізниці", – висловив свою впевненість Шабунін.

В цілому, під час воєнного стану Президент встиг гарно попіаритися, відпочити в резиденції Гуті, потанцювати на своєму корпоративі, але з огляду на все це виникають питання: "А навіщо було вводити цей воєнний стан? Де звільнені моряки? Де хоча б якісь дії? Ради чого всю країну тиждень відволікали та напружували?". Поки що видна одна відповідь – для особистого піару Порошенка!

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter