Приємний передвеликодній подарунок отримали жителі Маневич – новенький автобус був придбаний для місцевого будинку культури.

Наявний транспортний засіб вже давно відслужив встановлений термін та не задовольняв потреби галузі культури району у повній мірі.

Читайте також: Кримінальне чтиво: хто продав бурштинові землі?

Як відомо, культпрацівники постійно беруть участь в обласних та Всеукраїнських співочих конкурсах, їздять навіть у сусідню Білорусь. Часто-густо доводилося винаймати транспорт, адже вирушати в дорогу на своєму було небезпечно. Тому така подія, як придбання автобуса - це довгоочікувана мить.

"Завдяки Маневицькій РДА та районній раді для галузі культури придбали автобус. Питання щодо придбання сучасного та багатомісного автобуса для галузі культури Маневицької РДА з метою покращення її роботи особливо гостро стояло упродовж останніх років", - йдеться на сайті місцевого видання Район Маневичі.

Поспішив прозвітувати про зроблену роботу у себе на сторінці у мережі Facebook і голова Маневицької РДА Андрій Линдюк, мовляв так і так, дивіться які ми молодці, новенький автобус придбали. І все б нічого та знаючи норовливу вдачу одіозного чиновника журналісти видання "Під прицілом" вирішили все ж таки перевірити яким чином був придбаний автобус, адже нас насторожило те, що "любитель піару" та активний дописувач соціальних мереж Андрій Линдюк, про купівлю новенького автобуса відписався лише скупим коментарем.

Читайте також: "Я особисто буду просити звільнення Линдюка", - Палиця

Отож розкрутивши цей "клубок" нашому здивуванню не було меж. Виявляється, ще на початку лютого 2017 року до народного депутата Ірини Констанкевич надійшло звернення від колективу Маневицького районного будинку культури з проханням допомогти придбати автобус. 

Пізніше підходив "лобіювати" питання і начальник відділу культури Ігор Дерлюк та просив допомогти, аргументуючи тим, що з районного бюджету на такі цілі коштів не виділять. 

Ірина Констанкевич відразу ж звернулася з проханням  виділити 800 тис. грн. на закупівлю автобуса до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. В Уряді не відмовили нардепу, погодили та виділили 792 тисячі. Кошти надійшли на рахунки ще влітку, а 18 тисяч гривень виділили з районного бюджету. 

Освоювали ці кошти довго та складно. Перший тендер не відбувся, бо не знайшли бажаючих взяти участь. Шукати їх довелося знову ж таки помічникам народного депутата Ірини Констанкевич. Знайшли, відбулися всі необхідні процедури і ось такий довгоочікуваний автобус  вже стоїть біля районного будинку культури.

І тут звідки не візьмись, як Круть та Верть із відомої української казки з’являються Андрій Линдюк і начальник відділу культури Маневицької РДА Ігор Дерлюк: радо плескають в долоні, вручають ключі, ай які молодці…

А що далі… а далі як у казочці — А що ж ви робили?

Що мали казати мишенята? Нічого. Стали вони тут вилазити з-за столу, а півник їх і не тримає. Хто ж отаких лінюхів пиріжками пригощатиме?

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter