У Нововолинську знову виникла проблема з перевезенням дітей пільгових категорій в місцевому громадському транспорті. Цього разу пільговиків не хоче возити маршрутка №4.

Читайте також: У Луцьку на вулиці побили та пограбували чоловіка

До журналістів звернулася Наталія Жихор. Вона виховує 4 малолітніх дітей, з яких одна має інвалідність. Тож користується відразу двома пільгами: для  багатодітних  сімей й за інвалідністю доньки. Жінка має відповідні посвідчення, які це підтверджують, пише Буг.

Однак, для водіїв маршрутки №4 ці документи, як виявляється, нічого не означають. Адже безкоштовно возити дітей вони навідріз відмовляються й вимагають оплати за проїзд, говорить жінка.

Наталія розповідає: зараз вони проживають у селі Осмиловичі Іваничівського району, хоча прописані у Нововолинську й діти навчаються у місті. Тому їм кожного дня доводиться їздити маршруткою до школи й назад додому. Для сімейного бюджету – це суттєві витрати. До того ж безоплатний проїзд дітям гарантований державою.

"Двоє моїх дітей навчаються в Нововолинському ліцеї №1, ще один у ЗОШ №3, а донька, яка має інвалідність, відвідує школу №9. У неї індивідуальне навчання, то я мушу кожного дня її возити. В нас зараз це дуже велика проблема- добратися дітям до шкіл. Ще якби я мала гроші, то я б мовчала. Але в мене скрута. Тому платити не маю коштів. І роби що хочеш. Якась безвихідна ситуація", – зазначила Наталя.

Вона зауважила, що окрім маршрутки №4 до Осмилович з Нововолинська більше нічого не їздить.

"Пільговий автобус, той що на Буг людей возить, навіть зупинятися нашим дітям не хоче. Раз зупинився і сказав, що більше не буде. Мовляв, це четвірка має кошти заробляти. Але, яке він має право так казати? Маршрутки №4 їздять переповненні і зовсім в інший час. Водії хамлять. Кажуть: принеси таку бумагу, що я маю тебе возити безоплатно і що в тебе діють ці пільги. Тоді я буду тебе возити. Але ж у мене є два посвідчення, але за жодним з них нас безкоштовно перевозити не хочуть", – обурюється жінка.

Читайте також: У Луцьку змінили рух популярного маршруту

Оскільки, водії хамлять, вимагають коштів й безоплатно возити дітей не хочуть, то Наталія звернулася до начальника відділу транспорту і зв’язку міськвиконкому Юрія Коцури. Однак, той зауважив, що за маршрутку №4 не відповідає й спихнув все на коронавірус, розповідає жінка.

"Юрія Коцура мені сказав: як хочте, так і добирайтеся. Це ваші проблеми. Він відповів мені: "Я нічого не знаю. Я не знаю, як ви будете їздити. Бо людей їздить багато, то водії так чи інакше вас брати не будуть». І спихнув все на коронавірус", – наголосила Наталія Жихор.

Тоді жінка зробила ще одну спробу добитися правди й справедливості: надіслала запит міському голові Віктору Сапожнікову. Але й це не принесло бажаного результату.

У листі-відповіді перший заступник мера Андрій Сторонський повідомив, що з 2016-го року в державному бюджеті не передбачено субвенції місцевим бюджетам за пільгове перевезення. А також зазначив, що організація пасажирських перевезень на приміських автобусних маршрутах належить до компетенції управління транспорту та зв’язку Волинської облдержадміністрації.

Хоча маршрутки №4, якими їздить Наталія Жихор і на які нарікає, належать до міських автобусних маршрутів. І підпорядковуються нововолинській мерії.

Тож місцева влада вкотре "відмила руки" від проблем пільговиків.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook