Київський Інститут раку вляпався у гучний скандал через продаж безкоштовних ліків для лікування онкологічних захворювань.

Читайте також: У Зеленського готують революцію в медицині: як тепер будуть лікуватися українці

У суботу, 17 серпня, поліція, яка підозрює лікарів інституту у створенні корупційної схеми, коли безкоштовні препарати для онкохворих призначаються і видаються за хабарі, з обшуками нагрянула в Інститут раку, передає today.ua

Правоохоронці повідомили, що ліки, які Інститут раку повинен був видавати безкоштовно, насправді видавалися після отримання хабара від трьох до 70 тисяч гривень.

В ході слідства також з'ясувались деталі ще однієї злочинної схеми – "відкати" за перемогу компанії-виробника ліків на тендері в Інституті раку.У слідства є дані, що "відкати" від суб’єктів господарювання за перемогу на торгах становили 15–20% від загальної вартості укладених угод.

Читайте також: Хто може очолити МОЗ та як це вплине на медичну реформу

У Міністерстві охорони здоров’я заявили про готовність до співпраці з правоохоронними органами у справі щодо Національного інституту раку.

"Позиція МОЗ України залишається незмінною: будь-які зловживання, шахрайства і спекуляції на здоров’ї і житті пацієнтів є неприпустимими. Міністерство готове до співпраці, аби винні понесли справедливе покарання і подібна практика не поширювалася в медичних закладах", – заявляють у міністерстві.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook