Продавчиня магазину "Гроно" в Устилузі, який належить депутату Луцької міської ради Петру Нестеруку, отримала покарання за продаж десяти пляшок контрафактної горілки у виді штрафу розміром 17 тисяч гривень.

Читайте також: Як волинський депутат-власник алкокартелю "вирішував" свої справи в податковій

Про це йдеться у вироку Володимир-Волинського міського суду Волинської області від 4 жовтня, пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

Нагадаємо, що працівники податкової поліції ГУ ДФС у Волинській області вилучили майже 5,4 тис. літрів незаконно виготовленого алкоголю зі складів луцького депутата Петра Нестерука у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 204 КК, тобто за незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.Також у ДФС підтвердили, що склад розташований у Луцьку за адресою вул. Андрія Марцинюка, 35. Він належить мережі ТОВ "Полісся-Трейд", засновником та кінцевим бенефіціаром фірми є очільник фракції БПП "Солідарність" у Луцькій міській раді Петро Нестерук, керує компанією його дружина – Неля Нестерук. Волинські криміналісти підтвердили в експертному висновку, що горілка, яку закупили в магазині Петра Нестерука "Гроно" – фальсифікат.

Так, під час судового засідання вдалося встановити, що в лютому 2018 року продавчиня магазину "Гроно" придбала незаконно виготовлені алкогольні напої, які зберігала у приміщенні магазину. 4 лютого жінка без відома власника магазину "Гроно" реалізувала десять пляшок незаконно виготовленої горілки ємністю 0,5 літр кожна з написом на етикетках "Незалежна" та з акцизними марками за 350 гривень.

В той же день вказані алкогольні напої в кількості п’яти пляшок були добровільно передані покупцем працівникам Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області для проведення експертизи.

Читайте також: Волинський депутат, який торгує "шмурдяком", за 20 тисяч гривень відкупився від фіскалів

Згідно з висновком експерта, марки акцизного податку для алкогольних напоїв, якими були марковані рідини відповідають встановленому зразку марки акцизного податку для алкогольних напоїв вітчизняного виробництва (лікеро-горілчана продукція), які знаходяться в офіційному обігу на території України. Втім, вміст у пляшках – це спиртовмісні рідини, які не відповідають вимогам чинного державного стандарту ДСТУ.

Відтак, продавчиня магазину "Гроно" визнала свою вину, про що й уклала угоду з прокурором.

Отож, суд затвердив угоду, визнавши жінку винною та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 1000 неоподаткованих мінімумів, що становить 17 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter