Деякі продукти харчування краще не запивати кавою – це призводить до несприятливих процесів в роботі організму, які можуть стати спусковим механізмом для цілого ряду захворювань.

Читайте також: Коли можна збивати високу температуру у дитини: пояснення лікаря

До такого висновку прийшли дослідники з США, передає Інформатор.

Досліди наукових фахівців показали, що кава, яка випивається після жирних страв, сприяє різкому зростанню рівня цукру в крові.

"Навіть у здорової людини рівень цукру в крові різко підскакує після того, як вона почастувалася жирною їжею. Якщо ж вона запила свій обід кавою, рівень цукру підвищується в два рази більше: приблизно такі ж показники цукру в крові можна спостерігати у людей з підвищеним ризиком розвитку діабету", – розповіли вчені.

Спостерігаючи за добровільними учасниками експерименту, дослідники встановили: жирна їжа підвищує рівень цукру в крові здорової людини на 32%.

Читайте також: Супрун зруйнувала поширений міф про вакцини

При цьому, за словами науковців, ефект зростання цукру в крові в таких обставинах може спостерігатися протягом декількох годин після з'їдених страв. Коли добровольці, що з'їдають жирну їжу, потім протягом п'яти годин випивали дві чашки кави, їх рівень цукру в крові збільшувався на цілих 65%. За словами лікарів, насичені жири заважають організму нормально засвоювати глюкозу, а напої з кофеїном лише посилюють це порушення.

"Якщо людина звикла запивати кавою бутерброди, гамбургери або смажену картоплю, рівень цукру в її крові підвищується занадто часто, – це неминуче позначиться на роботі всього організму", – застерегли вчені.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter