Професор з університету Кінгстона (Велика Британія) Марк Філдер повідомив, як коронавірус вражає організм і які небезпеки несе. Про це він розповів в коментарі виданню Sky News.

Читайте також: В Україні перевіряють ще чотири підозри на коронавірус

Експерти стверджують, що хвороба першими вражає легені, потім можуть постраждати нирки.

Першою ознакою того, що особа захворіла коронавірусом, є проблеми з диханням.

Як і грип, коронавіруси є респіраторними захворюваннями і можуть поширюватися, коли заражений пацієнт кашляє або чхає, розпорошуючи рідини з носа чи рота, які можуть містити вірус.

Як коронавірус атакує клітини в легенях

Приблизно за два місяці, фахівці потрохи дізнаються більше про COVID-19.

За словами, мікробіолога з університету Кінгстона професора Марка Філдера, коронавірус атакує два конкретні види клітин у легенях. Одні називаються келихоподібними клітинами, а інші – війчастими.

"Келихоподібна клітина виробляє слиз, яка створює мокрий слизовий шар на дихальних шляхах, і це важливо для того, щоб допомогти зберегти легені вологими для збереження здоров’я. Війчасті клітини – це клітини, на яких мало волосинок, які рухаються, якщо у слизі є бактерії та віруси, або частинки пилу, що потрапляють до горла", – пояснює він.

На думку професора, COVID-19 вражає ці дві конкретні клітини, аналогічно з ГРВІ.

"Проблема полягає в тому, що вірус вражає ці клітини і починає їх вбивати. І коли вірус вбиває їх, клітини потрапляють в легені, і вони починають отримувати закупорки – і ці вони можуть означати, що у пацієнта розвивається пневмонія", – зазначив він.

Як організм бореться

Філдер каже, що додаткова проблема в тому, що імунна система намагається реагувати, оскільки вона фіксує, що організм знаходиться під загрозою.

Читайте також: Коронавірус підібрався ще до однієї європейської країни, де чимало українських заробітчан

"Це насправді може майже закінчитися нападом, що потім може пошкоджувати здорову тканину внизу", – пояснює біолог.

Він також стверджує, що зусилля організму для боротьби з вірусом можуть спричинити запалення в легенях, що може ускладнити дихання.

Вірус у легенях впливає на кисень у крові, що також серйозно шкодить організму. Вчений зазначає, що вірус може атакувати нирки.

У хворих вони не працюють належним чином, що може призвести до порушення роботи інших органів, і пацієнт "вже буде боротись за життя".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook