Проїзд у луцьких тролейбусах може здорожчати до 3 грн. Працівники Підприємства електротранспорту кажуть, що такий крок є вимушеним, адже тролейбусники давно працюють собі у збиток.

Читайте також: Чим відрізняється влада Луцька та Львова у питанні підвищення вартості проїзду

Перед прийняттям рішення про підняття ціни на проїзд міська влада вирішила обговорити дане питання з громадою міста. Однак люди не виявили великої цікавості до обговорення, хоча для всіх бажаючих був організований доїзд – біля ЦНАПу чекали 2 автобуси.

Начальник фінансо-економічного відділу ЛПЕ Ірина Ковальчук пояснила, що збільшення вартості проїзду з 2 грн до 3 грн необхідне для ремонту тролейбусів, адже більше половини машин служать вже 20 років мають технічні проблеми. Тому додаткові надходження допоможуть частково покрити чималі витрати на покращення стану тролейбусів.

Читайте також: Лучани висміяли горе-експерта за висновок про вкрадені кондукторами 5 млн грн

Відзначимо, що вартість проїзду для школярів та студентів залишиться незмінною – 1 грн.

Присутні звернулись до представників міської влади і керівників ЛПЕ з проханням натомість збільшити регулярність руху тролейбусів, а також навчити кондукторів ввічливості.

Радник в. о. міського голови Анатолій Миронюк зауважив, що такі збиткові тарифи на послуги електротранспорту залишились лише в 2-х містах України – Дніпрі та Чернівцях. За його словами, збільшення вартості проїзду дозволить перерозподілити кількість машин на маршрутах відповідно до реальних пасажиропотоків – де більше людей, там більше тролейбусів.

Анатолій Миронюк додав, що цей крок такж дозволить замінити застарілу контактну мережу.

Виконком Луцької міськради розгляне питання підняття вартості проїзду у тролейбусах до 3 грн 15 травня.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter