У сільській раді Прилісного представники прокуратури Маневицького району спільно з поліцією проводять обшук, під час якого вилучають оригінали документів. До слова, санкцій суду, необхідних для проведення таких дій, вони не пред’являють.

Читайте також: Волинський депутат замість співпраці з правоохоронцями скиглить про політичні переслідування

Про це повідомив учасник АТО, голова ОТГ Ігор Терещенко, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

Ігор Терещенко зазначив, що лист з вимогою надати документи щодо співпраці з "Волиньприродресурсом", який отримала сільська рада 28 березня, вони оцінюють як звичайний інформаційний запит, тому й відповідатимуть на нього в порядку надання відповіді на інформаційний запит.

Адже чинне законодавство України не передбачає можливості, аби органи прокуратури здійснювали нагляд за діяльністю органів місцевого самоврядування. Тож, оскільки не йдеться про будь-яке порушене кримінальне провадження, прокуратура не має права вимагати надання документів у негайному порядку.

 

 

Натомість вже наступного дня прокуратура заявилась у сільську раду з поліцією та почала без санкції на обшук вилучати оригінали документів сільської ради, навіть не даючи зробити копії. Пред'явили лише витяг з ЄРДР, в якому йдеться про те, що, буцімто, "… всупереч вимогам Земельного кодексу України прийнято рішення, яким погодження КП "Волиньприродресурс" тимчасове користування земельною ділянкою для проведення геологорозвідувальних робіт".

Голова ОТГ Ігор Терещенко скаржився на перевищення повноважень працівниками прокуратури в поліцію, проте там заявляють, що "прокуратура на місці, розбирайтесь".

Дії правоохоронців фіксують на відео та обіцяють передати ці матеріали в правоохоронні органи, аби вони дали оцінку таким діям.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter