Президент Петро Порошенко, вручаючи ключі від квартири олімпійському чемпіонові з фрістайлу Олександру Абраменку, пропіарився за рахунок грошей місцевих громад.

Читайте також: Журналіст Майкл Щур жорстко розкритикував прес-конференцію Порошенка

Про це йшлося у сюжеті телепрограми журналіста Майкла Щура, передає Gazeta.ua.

Спортсмену вручили майже 800,5 тис. грн – це нагорода за єдину здобуту на зимових іграх золоту медаль. Гроші забрали з фінансування миколаївських футболістів та баскетболістів.

"День, коли миколаївський фристайліст виграв золоту медаль, став по-справжньому "чорним" для футболістів та баскетболістів", – жартує Щур та наводить цитату тамтешнього начальника управління спорту міськради Олега Машкіна: "Дуже важко наперед запропонувати якісь винагороди, коли ми не знаємо: будуть у нас ці чемпіони чи ні. Ніхто не сподівався, що у нас буде олімпійський чемпіон".

"Так, дуже важко передбачити перемогу вашого спортсмена, якщо він входить у топ-10 фрістайлістів світу. Звідки чемпіонам взятися, якщо ви навіть на це не сподіваєтесь? Це те саме, що вести дітей до школи, але не будувати університети. Тому що, хто його знає: розумні виростуть діти чи ні. Просто вдумайтеся, це каже начальник управління спорту - людина, яку призначили на цю посаду, щоб вона найбільше вірила у спортсменів, а не найменше", – продовжує Щур.

Читайте також:Команда Порошенка потрапила у міжнародний скандал через корупцію в Укроборонпромі

"Приятно, что олимпийскому чемпиону подарили квартиру. Неприятно, что это как бы за наш счет", – каже головний тренер футбольного клубу "Миколаїв" Руслан Забранський.

"Знаєте, що найсмішніше у ситуації, коли гроші з бюджету міста відібрали у одних спортсменів і віддали іншому на квартиру. Найсмішніше, що символічні ключі від цієї квартири вручив особисто Петро Порошенко і ні словом не обмовився про те, що гроші на цю квартиру дає миколаївська громада", – резюмує Щур.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter