Після відкриття ринку землі в Україні з 1 липня 2021 року пересічний українець (фізична особа) повинен буде вкласти мінімум 3-4 тис. доларів, щоб інвестувати в сілгоспділянку. Мінімальний розмір такої ділянки складатиме 2 гектари. Максимальна площа земельної ділянки, якою зможе володіти фізична особа, – 100 га.

Читайте також: Українцям розповіли, як продати землю після 1 липня: є важливі нюанси

Про це розповів керуючий локальними активами ICU Григорій Овчаренко, передає Minfin.

За його оцінками, нижча межа вартості гектара в Україні становить 1,5-2 тис. доларів. Отже, щоб купити найдешевшу ділянку на 2 га, знадобиться не менше 3 тис. доларів.

Водночас, як зазначив директор «Універ Капітал» Олександр Куликов, ринок землі в Україні буде ринком для професіоналів, а не приватних осіб.

«Мало просто купити землю, треба купити її правильно, щоби була можливість правильно продати. Якщо купити 2 гектари, то може виявитися, що на них є тільки один покупець, земля якого оточує ці 2 гектари. Більше нікому, крім цієї людини, ви землю продати не зможете», – попередив Куликов.

Читайте також: У Раді дали добро на продаж держземель на аукціонах: деталі законопроєкту

Нагадаємо, за розрахунками уряду, в перші 3-5 років роботи ринку ціни на землю зростуть щонайменше вдвічі.

24 травня президент України Володимир Зеленський підписав прийнятий Верховною Радою законопроєкт № 2194 про передачу землі на місця. Цей документ називають «земельною Конституцією», і він є одним з ключових для повноцінного завершення земельної реформи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook