Працівник "Волиньгазу", який підвозив ромів, став жертвою їх нападу. Так, чоловіка побили у своєму ж авто та забрали у нього 900 доларів та 4 тисячі гривень. 

Читайте також: Cтягувала штани та підглядала у вбиральні: батьки вимагають звільнити вчительку (відео)

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайнного суду Волинської області від 14 лютого, пише ІА Волинські Новини.

Під час судового засідання вдалося встановити, що 7 листопада минулого року близько 22.30 обвинувачений, перебуваючи в автомобілі разом з потерпілим, наніс йому удар в голову, від чого той втратив свідомість. Потому злочинець вкрав в нього 900 доларів та 4 тисяч гривень, також обвинувачений забрав документи, зокрема посвідчення працівника ПАТ "Волиньгаз" та перепустку на підприємство. Зазначимо, що інцидент трапився на дорозі між смт Торчин та селом Веселе.

Обвинувачений свою вину заперечив, розповівши суду, що разом з братом в Торчині вони побачили п’яного чоловіка, який попросив підвезти його до села Веселе за 100 гривень. Потому вони під’їхали до магазину, бо чоловік хотів купити їсти та спиртне, аби випити, бо, мовляв, посварився з дружиною.

Зі слів обвинуваченого, коли вони вийшли з магазину, брат сказав, що автомобіль зламався, тож вони віддали 100 грн потерпілому та поїхали додому. Чоловік стверджував, що не наносив жодних тілесних пошкоджень потерпілому та не крав гроші. Окрім того, він припускав, що посвідчення могло випасти в автомобілі, а рану на правій руці отримав з необережності.

Натомість сам потерпілий розповідає, що після робочого дня разом з товаришем у Луцьку вживав алкогольні напої, проте він не був в стані сильного алкогольного сп’яніння. Потім він доїхав до Торчина та намагався зв’язатися зі знайомим таксистом, аби той довіз його в село Веселе, однак той не зміг його забрати. Одразу ж після цього до нього підійшов обвинувачений з братом, запропонувавши його підвезти додому за могорич, на що він погодився.

Читайте також: На Волині затримували агресивного водія

Брат під’їхав на червоному ВАЗі, і він сів на заднє сидіння. По дорозі до села вони заїхали в магазин, де потерпілий купив їсти та випивку, яку згодом випили обвинувачений та його брат, який був водієм. Вже після цього чоловіки заїхали в неосвітлене місце, де один з них наніс удар в голову пасажиру автомобіля, від чого він втратив свідомість.

Отямився чоловік поблизу автомобіля, вдома його матір побачила, що він побитий та хотіла викликати швидку, однак він відмовився, а зранку побачив відсутність грошей та документів. Спочатку він подумав, що вони випали, однак на тому місці знайшли лише його туфлі. Чоловік вирішив поїхати до Торчина, де побачив автомобіль, яким його підвозили, та викликав поліцію. Він просив задовольнити цивільний позов на відшкодування матеріальної шкоди – 30 тисяч гривень та моральної – 100 тисяч гривень.

Незважаючи на невизнання вини, вона була доведена доказами, зокрема показами свідків.

Один зі свідків, з яким в той вечір випивав потерпілий, розповів, що в його товариша дійсно були ці кошти, адже нещодавно він реалізував автомобіль. З його слів, друг збирався до матері в село Веселе, однак на наступний день він йому зателефонував, розповівши, що його пограбували двоє осіб ромської національності. Інший свідок розповіла, що обвинувачений та потерпілий, які заходили в магазин, поводили себе адекватно та не були в стані сильного алкогольного сп’яніння.

Отож, оцінивши всі факти, суд визнав чоловіка ромської національності винним та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі, приєднавши ще рік невідбутого покарання. Також суд стягнув на користь потерпілого матеріальну шкоду та 20 тисяч гривень моральної шкоди.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook