Прократура порушила кримінальну справу проти фірми волинського депутата Петра Нестерука, яка займалась нелегальним продажем алкоголю.

Читайте також: Як працює алкокартель керівника луцької "Солідарності" Петра Нестерука

Нагадаємо, раніше Тарас Середич викрив схему нелегальної торгівлі алкоголем фірми Петра Нестерука ТОВ "Полісся-Трейд". Депутат зі своїм куратором Наталією Єлової заробляє мільйони, торгуючи "ліваком". Його підприємство працює у Волинській і Рівненській областях, розповсюджуючи оптом та в роздріб дешеву та необліковану горілку по "другій формі".

Наталія Єлова

Матеріалом-викриттям бізнеса Петра Нестерука, опублікованих у ЗМІ, зацікавились компетентні органи. Попередні матеріали журналістського розслідування Тараса Середича були скеровані до Головного управління ДФС та для контролю за виконанням у Генеральну прокуратуру України. 

Читайте також: Історія одного депутата: від "розливайки" до власника готелів і яхт

У Державній фіскальній службі повідомили, що наразі діяльність фірми ТОВ "Полісся-Трейд" досліджується в ході здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 КК України.

В Україні 40% смертей чоловіків та 22% жінок працездатного віку (від 20 до 64 років) є наслідком вживання алкоголю. Це офіційна статистика, про яку повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я з посиланням на дослідження психічного здоров'я населення проведена експертами Світового банку. В Україні налічується до 1 мільйона людей, які страждають від алкогольної залежності. І поки сотні українців труяться контрафактною продукцією ЗАТ "Люботинський завод Продтоварів" м. Харків "Пшенична", ТОВ "Концерн "Біг-М" м. Полтава "Club vodka", Петро Нестерук прикриваючить своїм депутатством, продовжує набивати свої кишені.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Віталій Іщук