Минулої доби – 30 листопада –  Держприкордонна служба не дозволила перетнути український кордон майже 100 російським громадянам, у відповідь Росія не пропустила через свій кордон близько 40 українців.

Читайте також: Чому введення воєнного стану знецінює демократію в Україні

Про це в коментарі Укрінформу повідомив керівник прес-служби Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Протягом 30 листопада 2018 року на кордоні з Росією в Україну не було пропущено майже 100 російських громадян. Переважна кількість із них не змогла підтвердити мету своєї поїздки, частина не мала належних документів для перетину українського кордону, також були такі, що перевершили термін перебування у нашій державі. Усім їм відмовили у в’їзді в Україну”, –  зазначив Демченко.

За його словами, Росія у відповідь вдалася до заборони в’їзду українців.

“Росія звинуватила вчора Україну в тому, що не пускають російських громадян, заявивши, що начебто не здійснюватиме дзеркальних дій. Однак за минулу добу також не пустили майже 40 українців. Два дні тому росіяни не пропустили 20 наших співвітчизників на свою територію”, –  повідомив Демченко.

Читайте також: Україна заборонила в’їзд для чоловіків з РФ від 16 до 60 років

Як повідомлялося, 30 листопада голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал заявив, що Україна обмежила в'їзд на свою територію чоловікам –  громадянам Російської Федерації віком від 16 до 60 років.

25 листопада три українських судна були розстріляні та захоплені російськими морськими силами. Двадцять три українських моряка перебувають зараз у російському полоні.

26 листопада Верховна Рада прийняла законопроект, який вводить обмежений воєнний стан строком на тридцять днів у десяти областях, що межують з Росією.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter