Французька жандармерія за активного сприяння Європолу заарештувала у Бургундії поблизу Діжона високопоставленого біженця з України, який жив на широку ногу у Франції. Про це повідомляється на сайті Європола. Ім'я затриманого не розголошується, пише ТСН.

Читайте також: На Волині посадовців держслужб спіймали на отриманні "солідного" хабара

Затриманого підозрюють у серії оборудок та відмиванні грошей. Затримання відбулось 5 жовтня, однак повідомили про нього тільки зараз. У підозрюваного в день затримання виявили майна на 4,6 млн євро, включно із замком, вінтажним Роллс-Ройсом Фантом та трьома мистецькими роботами Сальвадора Далі.

У січні жандармерія розпочала розслідування щодо підозрілих угод, пов'язаних з купівлею замка за 3 мільйони євро компанією з Люксембургу. Кінцевим беніфіціаром цієї компанії є громадянин України, який підозрюється в корупції в особливо великих розмірах.

Французькі правоохоронці підключили Європол, який з'ясував – в Україні затриманий уник правосуддя, підробивши документи про свою смерть. Однак, як з'ясувалось, він не тільки був живий, а й насолоджувався розкішним життям у Франції.

Читайте також: Посадовицю міськради на Волині, яка ховала хабарі в білизні, залишили на посаді

Справу перекваліфікували з місцевих оборудок на міжнародне відмивання доходів та корупцію. Проведено операцію затримання підозрюваного та трьох його поплічників. Європол направив своїх експертів до країн, постраждалих від оборудок, аби разом з місцевими чиновниками з'ясувати рівень збитків.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter