В ніч з 14 на 15 жовтня "Приватбанк" відключить всі 20 млн. своїх платіжних карт і обслуговуючі їх сервіси.

Читайте також: Блокують SIM-карти: шахраї вигадали нову схему видурювання грошей в українців

"Не буде працювати нічого: ні самі карти в торговельних мережах і банкоматах, ні система інтернет-банкінгу "Приват24", ні платіжні термінали. Платіжні сервіси відключать вночі, на термін близько 8 годин, коли ними майже не користуються. Вже з 8 ранку в понеділок все знову запрацює і люди зможуть розраховуватися своїми картами, перераховувати кошти і здійснювати інші необхідні операції", – запевнив UBR.ua прес-секретар держбанку Олег Серга.

Відключення карткових сервісів відбудеться через перехід "Приватбанку" на нову версію систем управління базами даних (СКБД) процесингу.

"Прийшли поновлення до базових програмних комплексів, які обов’язково потрібно встановити. Це планова річ, без якої не обійтися", – запевнив Серга.

Читайте також: Лучанка стала жертвою цинічної афери

У банку запевняють, що перезавантаження дозволить підвищити продуктивність і якість обробки операцій з платіжними картами.

"Ми приносимо клієнтам вибачення за можливі незручності, але ця робота необхідна для того, щоб ще швидше обробляти все більша кількість безготівкових платежів клієнтів. Якщо ви запланували добре відпочити в ніч з суботи на неділю, на всякий випадок заздалегідь візьміть з собою в нічний клуб більше готівки. Технологічна пауза в роботі процесингу займе нетривалий час, але не факт, що цей період не збігається з активізацією відвідування бару", – йдеться в офіційному повідомленні "Приватбанку".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter