У Луцькій районній раді висловили недовіру голові Луцької райдержадміністрації Ігорю Ярмольському.

Читайте також: Чим запам'ятались волинянам голови РДА, призначені Володимиром Гунчиком

Про це стало відомо у понеділок, 21 травня, під час позачергового засідання райради, пише "Волинська правда".

Депутати райради аргументували своє рішення тим, що у роботі райдержадміністрації немає взаємодії з районною радою. Такий крок, на переконання Луцької районної ради, допоможе стабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Луцькому районі.

Після того, як Ігор Ярмольський прозвітував про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Луцького району за 2017 рік, у залі виникла суперечка між прихильниками та опонентами голови райдержадміністрації.

Зокрема, найактивнішими були депутати Луцької районної ради Олександр Свирида і Вадим Веремчук. Вони зауважили, що у звітах голови РДА є помилки – невідповідність цифр у бюджеті і у звіті. Голова Луцької районної ради Валентин Приходько повідомив присутнім у залі:

"До мене надійшов лист від депутатів з проханням висловити недовіру голові Луцької райдержадміністрації. Тому я був змушений скликати сесію".

У свою чергу Олександр Свирида зазначив, що це питання не виникло на порожньому місці.

"Хронічне порушення головою РДА законів України, незаконні вказівки не виконувати бюджет не виконання державної політики про зупинення будь-яких відносин з агресором. Ми повинні по-мінімуму використовувати навіть газ. Ми переходимо на тверде паливо, але 3 котельні стоять і не можуть функціонувати через те що, не підписуються якісь дрібниці. За ці роки немає ніякої взаємодії. Ми дійшли до критичної межі і це питання правильно включене в порядок денний", – сказав Олександр Свирида.

Натомість Ігор Ярмольський звинуватив депутатів у фінансових махінаціх:

"Було багато фактів нераціонального виконання коштів. Я ніколи не був на стороні злодіїв і не дам нераціонально використовувати кошти", – відповів голова РДА.

Читайте також: Голова Луцької РДА приєднався до "автоандонів"

За результатами голосування з 34 бюлетнів, 20 – взяло участь в голосуванні, а 14 – залишились невикористаними. 19 депутатів проголосували "За" і 1 – "Проти".

Таким рішенням депутати доручили очільнику районної ради повідомити про таке рішення Президента України Петра Порошенката голову Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка для реагування та прийняття відповідного рішення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter