У Волинській ОДА планують розбудувати пункт пропуску "Ягодин" у 2019 році.

Читайте також: Луцькі прикордонники зупинили п'яних порушників, які намагались прорватись через кордон

Про це говорили на нараді з питань розширення міжнародного пункту пропуску "Ягодин" у Волинській ОДА, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Зі слів керівника патронатної служби Валерія Криворога, найперше необхідно вирішити питання прилеглих земельних ділянок, які потрапляють під забудову, та розробити проект генерального плану пункту пропуску.

Читайте також: Волинські митники на "Ягодині" виявили старовинні ікони (фото)

Тож учасники наради вирішили підготувати генеральний план розбудови пункту пропуску "Ягодин", перелік земельних ділянок, що можуть потрапити під забудову, а також план земельної ділянки, на якій планується сама розбудова міжнародного пункту пропуску "Ягодин".

Також сформують всі дані щодо землевласників і землекористувачів в зоні розширення пункту пропуску. На підставі зібраних матеріалів, представлять концепцію розвитку МПП "Ягодин" та визначать кількість об’єктів інфраструктури (кемпінги, готелі, ресторани, велосипедні доріжки, парковки, освітлення) необхідні для перспектив розширення пункту пропуску "Ягодин".

Також Валерій Криворог розповів, що від час робочої поїздки до Польщі він з’ясував, що поляки не проти розширення пункту пропуску з польської сторони та будівництва другого мосту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter