У суботу, 16 листопада, пішла з життя художня керівниця Національного академічного театру опери та балету України ім. Тараса Шевченка, відома балетмейстерка Аніко Рехвіашвілі. Їй було 55 років.

Читайте також: За трагічних обставин загинула 18-річна боксерка збірної України (фото)

Про це повідомили у пресслужбі театру.

Достеменно невідомо, що стало причиною її смерті, однак колеги балетмейстерки зазначають, що вона хворіла. 

"Вона була великою творчою особистістю з власним баченням і розумінням сутності хореографічного мистецтва, віддавала горіння свого серця і велике натхнення балету, який був альфою і омегою її творчого життя. Вона залишила яскравий слід не тільки в історії Національної опери України, а й у світовому хореографічному мистецтві ", – відзначили в Національній опері.

Читайте також: "Самовіддана патріотка": раптово померла відома волонтерка (фото)

Балетмейстерка все життя присвятила балету. Вона є автором хореографічних постановок для драматичних театрів, кіно і різних шоу. А за час своєї роботи в Національній опері України реалізувала численні хореографічні постановки для спектаклів, зокрема, "Віденський вальс", "Наталка Полтавка", "Дама з камеліями", "Юрій Цезарь". 

Рехвіашвілі була лауреаткою Міжнародного конкурсу ім. Сержа Лифаря (1996 р., третя премія у номінації хореографія), а також лауреаткою 25-ї ювілейної премії "Київська пектораль" у номінації "Краще пластичне вирішення вистави" (балет "Снігова королева"). 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook