Волинська область посіла останнє місце по динаміці роздрібної торгівлі: її обороти скоротилися на 5,8%, хоча в середньому по Україні вони виросли на 8,8%. А по динаміці експорту товарів і послуг область в п'ятірці найгірших. Про це повідомляє Деловая столица.

Читайте також: Гунчик очікує свого звільнення

Крім торгівлі, погано йде на Волині і будівництво. За динамікою будівельної продукції область посіла передостаннє місце, допустивши падіння на 1%, тоді як в середньому по країні цей показник виріс на 26,3%. Також область в двійці гірших по динаміці смертності населення, в четвірці відстаючих - по притоку прямих іноземних інвестицій на одного жителя.

У числі досягнень області - друге місце за динамікою чисельності штатних працівників (приріст на 0,6% в порівнянні з 2016 р) і третє місце серед регіонів з найнижчою вимушеною неповною зайнятістю. У новому році губернатор Володимир Гунчик (-15,5 бала) може розраховувати на поліпшення показників області в сфері будівництва завдяки капітальному ремонту дороги Н-22 Устилуг- Луцьк-Рівне, яку обіцяно здати в експлуатацію до кінця року.

Ще один важливий об'єкт, запланований на Волині, - сміттєпереробний завод. Він буде утилізувати до 200 тис. тонн побутових відходів на рік, а будувати його буде консорціум з українських, литовських і латвійських компаній. Підприємство побудують біля лінії високовольтних електропередач, щоб вироблена їм електроенергія йшла в загальну мережу країни. За словами Гунчика, протягом 2018 р намічено не тільки зробити техніко-економічне обґрунтування, а й перейти до безпосередньої реалізації проекту. Основні будівельні роботи на цьому об'єкті розгорнуться, швидше за все, не раніше 2019 року.

Втім, покращувати показники Волині у загальноукраїнському рейтингу очевидно буде вже новий губернатор Олександр Савченко, якого, за джерелами наближеними до Волинської ОДА представлять у п’ятницю, а Володимир Гунчик відправиться на заслужений відпочинок.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter