Нещодавно сайт громадської журналістики зробив аналіз запитів депутатів-мажоритарників Волинської області. Так, згідно з інформацією "Колони" лідером серед депутатських запитів став Ігор Гузь, а аутсайдером Сергій Мартиняк.

Відповідно до проведеного аналізу Ігор Гузь направив у відповідні структури 111 запитів. Майже половина з них, були адресовані до керівників міністерств і відомств України. До Кабінету міністрів України Гузь направив 44 запити. Вісім запитів від народного депутата отримав Генеральний прокурор України,  сім запитів від Гузя були направлені до голови Верховної Ради України, керівникам комітетів Верховної Ради України. І лише 1 депутатський запит було направлено до місцевих органів влади та управління, а саме до прокуратури Харківської області.

З усіх запитів Гузя, розглянуто 107, у стадії розгляду знаходяться 4 запити. Варто відзначити і активну роботу Ігоря Гузя і у виборчому окрузі, де він є частим гостем. Обранець громади завжди в курсі всіх проблемних питань свого округу.

Лише на п’ять запитів менше від Ігоря Гузя зробила народний депутат Ірина Констанкевич. Примітно, що Ірина Констанкевич пройшла до парламенту у 2016 році з колосальною підтримкою громади у 23-му виборчому окрузі, що на півтора роки пізніше, ніж її колеги-депутати.

 На відміну від Ігоря Гузя, вона більше запитів надсилала до місцевих органів влади та управління, ніж до КМУ. Отже, Ірина Констанкевичнадіслала 43 запити до місцевих органів влади та управлінь, 37 запитів до керівників міністерств і відомств, до Кабінету Міністрів – 21, до Генерального прокурора – 4, та один запит був надісланий до комітету з питань культури і духовності.

Читайте також: Ірина Констанкевич: "Все що гарантується Конституцією має бути забезпечене"

З 106 депутатських запитів Констанкевич, розглянуто 78, інші знаходяться у стадії розгляду. Депутат Ірина Констанкевич воліє не відсиджуватися в Києві, а більшу частину свого часу проводить у найвіддаленіших селах волинського Полісся. Крім депутатських запитів, варто відмітити активну роботу нардепа на результат і вирішення ряду важливих для людей питань.

Значно відстає від лідерів рейтингу народний депутат від міста Луцька Ігор Лапін.  Ігор Лапін подав 45 депутатських запити, трохи більше половини з них були направлені до керівників міністерств і відомств. До Кабінету міністрів депутат направив 11 запитів, до Генерального прокурора – 10, та один запит був направлений групою депутатів в тому числі і Лапіним до міського голови Києва.

На даний момент розглянуто 41 депутатський запит від Ігора Лапіна, чотири знаходяться у стадії розгляду. На жаль, вирішенням проблем Луцька та містян депутат не особливо переймається. Пересічні лучани не тільки не можуть згадати, що зробив їх обранець для міста, але й не знають прізвища їх нардепа. Команда помічників Лапіна, окрім скандалів, в які вони постійно втрапляють, нічим не запам’яталися.

Нардеп-олігарх Степан Івахів подав лише 15 депутатських запитів. 10 депутатських запитів до міністерств і відомств, чотири запити до КМУ, та один до Генерального прокурора. З 15 депутатських запитів Івахіваусі розглянуті. Вже другу каденцію поспіль, Івахів балотується від ковельського округу.  Все ж таки, нардеп запам’ятається громаді рядом гучних скандалів, такими, як відбирання майна у дружини покійного партнера Ігоря Єремеєва або ж махінаціями із швидкою допомогою, яку він нібито подарував виборчому округу. Степан Івахів не частий гість свого округу, а про людей згадує лише напередодні виборів. 

Абсолютним аутсайдером рейтингу є народний обранець Сергій Мартиняк, який зміг напрацювати лише  4 депутатських запити, два з них до керівників міністерств і відомств України, та по одному до КМУ та Генерального прокурора України. Усі депутатські запити Мартиняка розглянуто. Про роботу нардепа на окрузі чи його команду достеменно нічого невідомо. Про візити на округ, а тим більше прийоми громадян, говорити не доводиться. Серед вирішених нардепом питань – дотації для власного бізнесу. Запам’ятається ж волинянам скандалом навколо власної фірми "Пан Курчак". 

Уся інформація яка стосується депутатських запитів вказана на момент написання статті, а саме 12 березня 2018 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter