Релігійні сутички в селі Брониця щодо переходу місцевої церкви до ПЦУ не вщухають. Місцевий священик Сергій Голодюк, який є представником УПЦ МП, забарикадував вхід до храму та не пустив прочан помолитися та посвятити воду.

Читайте також: На Волині у храмі перед богослужінням вдарили священика

Місцева більшість, яка перша в районі виспупила за перехід до ПЦУ після прийняття томосу президентом України Петром Порошенком, прийшла до храму у світле свято Хрещення Господнього, щоб посвятити воду, повідомляє журналіст "Під Прицілом".

Незважаючи на мороз, сотні жителів села о сьомій годині ранку зібрались біля церкви. Та на перепоні став священик. Сергій Голодюк не впустив вірян до церкви. Стоячи на вході до храму та лукаво посміхаючись, він відмовився наводити будь-які аргументи щодо свого рішення. Навіть під тиском прихожан та криками "Ганьба!" та "Геть в Москву!" він залишився непохитним, хоча багато сімей приїхало з маленькими дітьми, які мерзли надворі та мусили відігріватися в автівках.

Молебень для більше, ніж півтисячі прихожан провів декан Камінь-Каширського району отець Володимир Мисько. У своїй проповіді він закликав людей до єдності, любові та прощення. Свічки, які прихожани тримали в руках, священик порівняв з людськими тілами, які подібно воску згорають, очищуюючись від гріха та наповнюються Духом Святим.

Читайте також: "Церковний" скандал на Волині: сільська громада не може перейти до ПЦУ через настоятеля УПЦ МП (відео)

Після богослужіння віряни не розійшлися додому. Громада прийняла рішення запломбувати входи до церкви, допоки вона офіційно не перейде в юрисдикцію ПЦУ.

Місцевий сільський голова Петро Кошелюк разом з секретарем Людмилою Ходаковською та депутатами виконали відповідні дії.

Під час усіх подій були присутні представники поліції, які слідкували за порядком та фіксували всі дії громади на відео. Наостанок священик Сергій Голодюк все ж заявив, що новостворена ПЦУ для нього лишень "фількіна грамота" і він готує позов до суду.


Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter