Міністерство закордонних справ розкриває деталі останньої перемоги в Міжнародному суді ООН. У справі Україна проти Росії другій стороні доведеться відповідати за кожним пунктом  звинувачення.

Читайте також: Українців вразив крик душі воїна: "Викопайте собі яму і живіть у ній, а люди стрілятимуть у вас із зброї"

Йдеться про збиття Боїнга, постачання зброї і техніки для терактів на Донбасі і пряму фінансову підтримку терактів. На думку заступниці глави МЗС Олени Зеркаль, розгляду справи по суті і рішення не варто чекати раніше 2022 року.

Олена Зеркаль наголошує, що Україна здобула блискучу перемогу на полі дипломатії, де завжди перемагали росіяни. Це стало можливим завдяки великій роботі зі збору, документування і подачі доказів.

Читайте також: "Країни повинні дружити, а Росія – наш брат": волинянка шокувала відомого блогера відповіддю на питання про війну

Меморандум, який подала зі свого боку Україна, має 28 томів додатків, доказів та експертиз. Аби заперечити все це, Росії за рік треба буде представити приблизно такий же обсяг документів.

Цілком очевидно, що вони будуть пручатися. Однак Україна просить суд встановити порушення, припинити їх, і стягнути з Росії відшкодування.

Нагадаємо, заступник голови МЗС Олена Зеркаль розповіла, хто відстоюватиме інтереси України в міжнародних судах після її відставки.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook