Жителі окупованих територій Донбасу почали розуміти, що вони залишилися більше не потрібні РФ.

Читайте також: На Донбасі зафіксували сучасну російську систему супутникового зв’язку

Настрої в суспільстві почали змінюватися після низки подій в Росії. У зв'язку з цим почало змінюватися і ставлення до України, пише "Znaj. ua".

Багатьом було очевидно і відразу, що ці території були необхідні в політичних цілях. Ні про які блага для громадян промови не йшло. Заяву про те, що на Донбасі змінюються погляди, зробив заступник директора Українського інституту досліджень екстремізму Богдан Петренко.

За його словами, це очевидний факт, оскільки терористи та боєвики приходять здаватися в СБУ на територію підконтрольної Україні. Люди приходять просто здаватися через безперспективність. Вони починають розуміти, що іншого виходу просто немає, а Росія не надасть їм жодних гарантій.

"Як показує Служба безпеки України, приходять люди просто здаватися... На окупованій території "ДНР" і "ЛНР" на кожну людину, яка служить, тисне безперспективність. Вони розуміють, що Росія їх вже не забере", – наголосив Петренко.

Читайте також: Домовився з терористами і продовжує збагачувати Ахметова: скандальний міністр прокручує чергову "схему"

На зниження рівня агресивності, який був яскраво виражений в 2014 році, вплинуло ще й спілкування з українцями. Жителі окупованого Донбасу в ході спілкування з рідними з інших областей України просто розуміли, що їх обдурили. Втратили сенс продовження війни. Цьому сприяли два чинники.

Один з них – відсутність перспективи, оскільки вони дійсно не потрібні Росії, другий – відсутність фашизму на території України. Саме до такого висновку дійшов експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter