У парламенті готують законопроект, який повинен раз і назавжди вирішити проблему з "євробляхами" – автомобілями з іноземною реєстрацією.

Читайте також: "Євробляхам" можуть заблокувати рух в Україну

Про це у коментарі УНН розповів член податкового комітету ВРУ Роберт Горват.

"Я буду подавати законопроект, в якому будуть чітко прописані правила користування автомобілями із іноземною реєстрацією на території України. Орієнтовно, це буде виглядати наступним чином: чим старіша машина – тим більший акциз має бути сплачений під час реєстрації.

Якщо ти маєш машину 90-х років, яку ти купив за 500 євро у Польщі чи Німеччині - то заплати, будь ласка, 2,5 тис. євро за її реєстрацію. Якщо авто 2005 року – має бути сплачено десь 40% від вартості, якщо 2010 року і вище – десь 30% вартості. Наголошую, суми поки що умовні. Але за такою діаграмою ми маємо дійти до фінішу", – розповів він.

Проблема автомобілів з іноземною реєстрацією буде вирішена найближчим часом, пообіцяв нардеп.

"І тут важливо, щоб власники авто, які купили автомобілі і сплатили всі податки, не залишились дискримінованими по відношенню до тих, хто завозить "євробляхи", – підкреслив він.

Читайте також: На сайті президента з’явилась петиція про заборону "євроблях"

Нагадаємо, днями голова комітету ВР з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна заявила, що питання про легалізацію "євроблях" буде на порядку денному лише після узгодження захисту вітчизняного ринку.

Серед тих, хто категорично проти легалізації "євроблях" – член цього ж комітету, народний депутат від групи "Відродження" Дмитро Святаш, який лобіює інтереси автокомпаній "АІС", що належать йому та Василю Полякову, вважають у "АвтоЄвроСилі".

Активісти стверджують, що чиновники лише на словах піклуються про захист вітчизняного авторинку – насправді ж жоден з них українськими авто не користується. Тому в "АвтоЄвроСилі" висунули ультиматум: або нардепи легалізовують "євробляхи", або пересідають на "Славути".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter