Вчені з університету Сан-Франциско встановили, що залежність від електронних девайсів, яка з кожним роком стає все більш поширеним явищем, робить людей нещасними.

Читайте також: Як шахраї крадуть готівку з банківських карток

Дослідження опубліковане в журналі Sciencedaily, пише Обозреватель.

Дослідники прийшли до висновку, що у залежних від гаджетів людей в мозку з часом утворюються неврологічні зв'язки, що викликають звикання. Так, зокрема, відбувається з людьми, які вживають дуже багато знеболюючих.

Вчені також виявили, що залежність від смартфонів-планшетів негативно впливає на соціальні зв'язки. Після опитування 135 студентів медики виявили, що ті, хто часто користується смартфоном, частіше відчувають себе самотніми. Медики вважають, що тим, хто багато часу проводить в соцмережах, не вистачає невербального спілкування: жестів, міміки і інтонацій співрозмовника.

За результатами дослідження медики радять рідше користуватися гаджетами і запропонували влаштувати такий собі квест. При зустрічі в кафе або ресторані прибрати мобільні телефони в центр столу. Той, хто перший потягнеться за телефоном, повинен оплатити рахунок за напої.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter