Вчені Манчестерського університету з'ясували, що всі мікрохвильові печі в Європі випускають стільки ж вуглекислого газу, скільки сім мільйонів автомобілів. На думку дослідників, неефективне їх використання сприяє глобальному потеплінню, яке загрожує людству.

Читайте також: Назвали звички, які суттєво скорочують життя

Дослідники визначили кількість викидів діоксиду вуглецю на кожному з етапів виробництва й експлуатації СВЧ-печей, а також при їхній утилізації. За їхніми оцінками, 19 мікрохвильовок протягом року сприяють виділенню в атмосферу парникового газу такого ж обсягу, скільки виділяє один автомобіль, пише Lenta.ru.

Однак вчені стверджують, що обсяг автомобільних викидів в одній тільки Великобританії в 10 разів перевищує кількість вуглекислого газу, що викидається при використанні всіх СВЧ-печей у європейських країнах. Крім того, енергія витрачається при приготуванні їжі в мікрохвильових печах менше, ніж при інших формах теплової обробки.

Проте, фахівці рекомендують відключати печі одразу після використання, щоб електрику не витрачати на додаткові функції, наприклад, електронний годинник.

Читайте також: Назвали продукти, які становлять найбільшу небезпеку для серця

Як зазначають дослідники, тривалість життя мікрохвильовок за останні 20 років зменшилася майже на сім років. Очікується, що до 2020 року на смітник буде викинуто близько 16 мільйонів пристроїв. Це також сприяє збільшенню обсягів парникових газів, що викидаються в атмосферу, і посиленню темпів глобального потепління.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter