Ракові пухлини та інші захворювання може викликати штучний підсолоджувач. Група англійських вчених провела ряд досліджень в цій області.

Читайте також: Чим можуть бути небезпечні відбілюючі креми

Вчені провели безліч експериментів, в результаті вони встановили, що штучний підсолоджувач може стати причиною раку, пише Newsyou.

Вони звернулися до Європейського управління, яке займається безпекою харчових продуктів (EFSA), щоб його фахівці звернули на цей факт увагу. Раніше EFSA заявляло про те, що цукрозамінник можна вважати безпечним.

За словами британських вчених, в 73-ох дослідженнях були підтверджені небезпечні властивості замінника цукру.

Читайте також: Задоволення і не тільки: лікарі назвали п'ять корисних властивостей оргазму

Варто зазначити, що про шкоду штучних підсолоджувачів вчені говорили ще з 1974 року. Штучний цукор може викликати не тільки ракові пухлини, він впливає на мозок, печінку і легені.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook