Протоієрей Російської Православної Церкви Всеволод Чаплін підтримав волинського священика УПЦ МП, який на початку вересня відмовився хоронити дівчинку, хрещену в Українській Православній Церкві Київського Патріархату, і заявив, що відспівувати таких людей – блюзнірство.

Читайте також: Які церкви підтримають Томос про автокефалію для України

Свою точку зору з цього приводу одіозний священик РПЦ виклав у своєму Telegram-каналі "Православна політика", повідомляє РІСУ з посиланням на Обозреватель.

Бурхливу реакцію росіянина викликала обіцянка губернатора Волинської області Олександра Савченка розібратися у кричущому інциденті й притягнути до відповідальності нелюдяних духівників.

Читайте також: Києво-Печерська лавра перейде у власність Української єдиної церкви після отримання автокефалії

Крім того, український чиновник розлютив Чапліна фразою про те, що цей скандал ще раз підтверджує необхідність надання Україні Томосу.

"Справжня християнська мораль дуже проста: не входять у Царство Боже ті, хто не належать до істинної Церкви. Відспівувати їх – блюзнірство. Альтернативний погляд якраз аморальний і в корені протилежний вченню Христа. Але саме цей погляд стоїть за томосошукачами. Причому "євроінтегратори" порушують навіть базовий принцип європейського права, що стосується релігії: кожна громада вірян має право сама вирішувати, за кого і як їй молитися. До того ж губернатор-обновленець погрожує репресіями. Європа, звичайно, змовчить – це ж, на її погляд, "наш сучий син", – грубо висловився Чаплін у властивій йому цинічній манері.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter