Російська православна церква ухвалила рішення про повне припинення євхаристійного спілкування з Константинопольським патріархатом.

Читайте також: У Путіна заявили, що Росія буде захищати УПЦ МП

Про це повідомив єпископ Російської православної церкви митрополит Іларіон 15 жовтня в Мінську, де пройшло засідання Синоду Російської православної церкви. Від України на ньому були присутні глава УПЦ МП митрополит Онуфрій і запорізький митрополит Лука, які є членами Синоду Російської православної церкви, пише "Обозреватель".

"Ми вважаємо рішення Синоду церковного Стамбула беззаконними і канонічно жалюгідними. Ми не приймаємо цих рішень і не будемо їх дотримуватися. Розкольники залишилися розкольниками. І та церква, яка вступила з ними в спілкування, тим самим себе виключила з канонічного поля Православної Церкви. Саме це є причиною, з якої ми змушені розірвати спілкування з Константинопольським патріархатом", – заявив він.

Читайте також: Синод визнав, що РПЦ незаконно анексувала Київську церкву

"Поки ці беззаконні й антиканонічні рішення Константинополя залишаються в силі, ми не зможемо перебувати в спілкуванні з Константинополем, який опинився сьогодні в розколі", – сказав митрополит Іларіон.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter