Друзі чинного президента Петра Порошенка були викриті у схемі з розкрадання оборонного комплексу України. Одним з основних фігурантів скандалу став син заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олега Гладковського Ігор.

Читайте також: Як друзі Порошенка нахабно розкрадають оборонний комплекс України

Нагадаємо, що у 2017 році Петро Порошенко виступив із жорсткою заявою щодо розкрадання української армії.

"Нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто буде красти в армії, руки відрубаю. Це позиція президента, бо армія є предметом моєї персональної турботи, бо армія є одним з наших очевидних досягнень за три роки", – наводить слова президента Радіо Свобода.

Втім, як виявилось, Петро Порошенко або не знав про те, що в цей час оборонка вже розкрадалсь, або сам був причетний до цього і просто розкидався гучними лозунгами про жорсткі покарання.

Після публікації розслідування про розкрадання оборонного комплексу соратниками,  президент відрегаував дуже стримано і, схоже, вже не налаштований рубати руки.

Читайте також: Порошенко запустив шокуючу за масштабом схему фальсифікації виборів: подробиці

Наразі перший замсекретаря РНБО Олег Гладковський звернувся до правоохоронних органів з метою перевірити інформацію про розкрадання, подану у розслідуванні. Окрім того, він тимчасово покинув посаду за власним бажанням і відкидає усі звинувачення.

"Щоб запобігти будь-яким інсинуаціям, особисто звертаюся і до Головної військової прокуратури, і в НАБУ із заявою якомога швидше перевірити все, що викладено в "розслідуванні", і дати відповіді і мені, і всьому суспільству. 

На час перевірки правоохоронними органами даного питання звертаюся з проханням призупинити мої повноваження як першого заступника Секретаря РНБО і голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

У розслідуванні, як і в більшості матеріалів такого жанру, містяться посилання виключно на анонімні джерела, воно складається з компіляції загальновідомих фактів і брудних фейків. Втім, це не додає сюжету правдоподібності. В цілому категорично відкидаю всі звинувачення, що пролунали в так званому розслідуванні", – йдеться у заяві Гладковського.

Щодо президента, то він не налаштований розбиратись в питанні і, скоріше за все, справу скоро "замнуть" з офіційним поясненням типу "дані розслідування не відповідають дійсності".

Петро Порошенко лише підтримав тимчасове відсторонення Олега Гладковського.

"Президент України підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.

Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі "Наші гроші" для спростування або підтвердження оприлюдненого", – висловив позицію президента Святослав Цеголко, прес-секретар Порошенка.

Подібні скандали вже не вперше виникають за часів президентства Петра Порошенка. Він та його "друзі" неодноразово підозрювались у протизаконних діях, злочинних схемам та розкраданні державних коштів. Однак ніхто досі не поніс покарання, а награбовані гроші команда Порошенка тепер направляє на підкуп та фальсифікацію результатів президентських виборів-2019 на користь свого лідера. Гучні слова "буду рубати руки тим, хто крастиме в армії" залишились лише гарним гаслом, яке, як і решта подібних політичних лозунгів, виявилось порожніми обіцянками.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook