Праворадикальна організація "С14" прямо не співпрацює зі Службою безпеки України і не виконує її замовлень, заявив Радіо Свобода один із лідерів організації Євген Карась.

Читайте також: "Національних дружин" у реєстрі Мін'юсту немає, - екс-генпрокурор

"Грошей від СБУ ми ніколи не отримували, подяк також. "Політичних замовлень" ми ніколи не виконували. Ми ніколи не маємо якихось таємних нарад з СБУ, планірок чи цілевказівок за замовленнями", – стверджує Євген Карась.

За його словами, взаємодія з СБУ відбувається лише тоді, коли члени організації відстежують сепаратистів і "єдиний шлях діяти по закону" – це повідомити СБУ.

"Якщо ж у сепаратистів статті "МВСні", тоді ми так співрацюємо через МВС", – пояснив Карась.

15 березня на сторінці організації "С14" з’явилося повідомлення, що активісти знайшли під Києвом людину, яка нібито воювала проти України на боці підтримуваного Росією угруповання "ЛНР". У коментарях до повідомлення, зокрема, запитували – "а далі що СБУ його закриє?".

Сам Євген Карась зазначає, що його організація «послідовно і всіма методами бореться з сепаратистами і проросійськими структурами».

"С14" уперше про себе офіційно заявила 14 жовтня 2011 року на марші УПА. Організація разом із "Азовом" і "Правим сектором" внесена у перелік моніторингу Міжнародного інтернет-ресурс TRAC, що веде облік терористичних організацій. Самі "С14" пояснюють це тим, що TRAC лише "досліджує" їхню радикальну діяльність. Також "С14" відкидають звинувачення у прихильності до нацистської ідеології, які звучать від представників правозахисних і феміністичних рухів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter