Лохина є однією із найкорисніших рослин. Усе тому, що в її плодах міститься велика кількість найрізноманітніших вітамінів. Висота кущів може досягати від 1,5 до 2 метрів, плоди ж виростають у вигляді грон. Сьогодні все більша кількість садівників вирощує лохину в домашніх умовах. А розпочати цей процес необхідно з купівлі саджанців рослина на сайті https://sadco.com.ua/ru/catalog/golubika/. Саме тут можна знайти велику кількість найрізноманітніших сортів лохини і обрати ті, які найбільше підходять.

Особливості вирощування

Лохина відрізняється від чорниці безбарвністю своєї м’якоті. Дозріває лохина залежно від клімату місцевості. Багато що залежить і від умов літньої погоди. Тому вже стиглі плоди можуть бути як в червні, так і в серпні. Збираючи врожай, можна отримати до 9 кілограмів ягід з одного куща. З ним готуються смачні джем, варення, або ж зимова заморозка. Щоправда, часто буває так, що ягоди не переробляють. Лохину просто з’їдають з куща, гуляючи в саду.

З лісу – до саду

Раніше лохину можна було зустріти лише в лісі, де вона полюбляла рости. Однак сорти більш сучасного типу без жодних проблем вирощують в садах. Для посадки кущів ягоди обирають місця, де є багато тепла і сонця. Як правило, висадку проводять навесні, поливаючи саджанці не рідше, ніж три рази впродовж одного тижня. НЕ можна забувати і про дотримання технології посадки.

Купівля саджанців

При необхідності купівлі лохини садової, варто звернутися до послуг інтернет-магазину, який запропонує доступні ціни на саджанці. Замовлення оформляється онлайн. Далі уточняються всі організаційні моменти і спосіб доставки.

Популярні сорти лохини

Серед сортів лохини, на які варто звернути увагу, можна виділити такі:

1. Ерлiблю дворічна.

2. Шантеклер дворічна.

3. Дюк дворічна.

4. Река дворічна.

5. Спартан дворічна.

6. Патріот дворічна.

7. Шантеклер трирічна.

Даний вид лохини вважають один із найбільш ранніх. Його ягоди дозрівають тоді, коли в інших сортах плоди ще залишаються зеленими. Кущ може сягати висоти 1,6 метри, не відзначається загущеністю, не потребує щорічної обрізки. Ягоди мають діаметр від 15 до 18 міліметрів, трошки сплюснуті, світло-синього кольору. Їх вкриває інтенсивний восковий наліт. Дуже приємні на смак, кисло-солодкі. Стиглими ягоди стають вже на початку липня, а дозрівши – не осипаються. З одного куща можна отримати близько 5 кілограмів урожаю. Сорт – надзвичайно стійкий до морозів.