Нацагентство з питань запобігання корупції направило в Нацполіцію матеріали для складання 14 адміністративних протоколів про вчинення правопорушень, пов'язаних з корупцією, стосовно Миколи Беззубенко, полковника у відставці, екс-начальника першого управління економічної контррозвідки СБУ.

Читайте також: Як нардеп від "Європейської солідарності" під час жорсткого карантину "відкривав небо" для родинного бізнес-партнера (фото)

Чим відомий цей колишній "економічний контррозвідник"? Крім того, що зараз призначений радником в Офісі президента і на цій посаді "кришує" корупційні схеми в ДАБК в інтересах одіозних забудовників Столара і братів Горових? Пише Багнет.

Журналісти "Bihus.Info" докладно описали корупційні "зашквари" 37-річного полковника, покликаного за своєю посадою боротися з економічними злочинами. Це і елітне дороге житло, записане на подружжя Беззубенко і їх рідню (зокрема, на дружину – розкішні апартаменти в Чорногорії). І автопарк з престижних автомобілів.

А юридичні фірми, що належать дружині Беззубенко Юлії, обслуговували бізнесменів з фармацевтичного ринку, діяльність яких контролював її чоловік, очолюючи управління економічної контррозвідки СБУ. Юристи Центру протидії корупції вважають, що тут є ознаки конфлікту інтересів.

У 2015 році Микола Беззубенко і його колега офіцер СБУ Роман Неговелов (потім перейшов в ДФС) за дорученням відомого Семочко вимагали з представника компанії Діавіта (препарати для діалізу) відкат за договором в розмірі 250 тис. доларів.

Читайте також: Сестра-хабарниця Андрія Парубія надала для призначення на роботу довідку про несудимість 5-річної давності

А ще, як свідчать ЗМІ, Беззубенко спільно з одіозним київським забудовником (і нині одним з лідерів ОТЗЖ) Вадимом Столар і згаданим Семочко організували "віджимання" державних підприємств і земельних ділянок, які перебувають у сфері управління Мінекономіки. Одним з яскравих прикладів є завод "Електронмаш": Беззубенко відкрив проти директора кримінальне провадження, в рамках якого було накладено арешт на цілісний майновий комплекс – дитячий оздоровчий табір загальною площею 8330,00 кв. м.

Неговелов – за гратами, недавно попався на хабарі в 100 тис. доларів, Семочко ходить по судах. Тим більше незрозуміло, як відставлений з СБУ від гріха подалі корупціонер Беззубенко виявився радником в Офісі президента?

Після відставки і нового призначення Микола Беззубенко працює на того ж Столара і "ветеранів" корупції в будівельній сфері братів Юрія та Олексія Горових. Тепер екс-полковник "кришує" потужні грошові потоки в київському відділенні ДАБІ.

Кажуть, саме Столар і Горові "взяли участь" в придбанні Беззубенко і його рідними дорогого елітного житла. Зараз слово за Нацполіціей, куди передано матеріали про корупційні діяння Миколи Беззубенко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook