Голова Волинської ОДА Олександр Савченко розповів, що його попередник Володимир Гунчик передав йому свій пост лише з двома фікусами, кабінетом та мізерним рейтингом Петра Порошенка на рівні статистичної похибки – 3%. Своїм досягненням Савченко вважає те, що за неповний рік він підвищив цей показник нібито до 10%.

Читайте також: Голова Волинської ОДА Савченко пояснив, чому купляти у Росії контрабанду – це нормально

Про це пише ІА Волинські Новини.

"Після Володимира Петровича мені залишилися два фікуси, прапор (який не мав би тут висіти), стіл і телефон", – розповів Савченко в інтерв’ю ІА "Конкурент" та акцентував, що за його "правління" рейтинг Петра Порошенка в області виріс з 3% до 10%.

Результати "роботи" Савченка і команди Порошенка на Волині особливо яскраво проявились на місцевих виборах до ОТГ: коли працівників бюджетних структур, використовуючи адміністративний тиск, змушували балотуватись від президентської сили, а інколи і прямо погрожували звільненням.

Читайте також: Губернатор Волині Савченко заявив, що його посада непотрібна в державі

Після замовних кримінальних справ проти кандидатів на голів ОТГ депутати Луцької районної ради одноголосно прийняли звернення до Петра Порошенка з вимогою не втручатись у виборчий процес, проте і це, вочевидь, не допомогло. Адже в окремих громадах обурені підкупом люди навіть розвісили плакати, протестуючи проти підкупу виборців партією БПП "Солідарність".

Навіть попри адміністративний тиск і підкуп, досягти високих рейтингів президентській команді, вочевидь, не вдалося – Олександр Савченко зізнається, що рейтинг Порошенка після Гунчика вдалось підняти лише на близько 7%.

Читайте також: Усвідомив провал губернатора Савченка: головний фінансист Волині втікає від криміналу

Зауважимо, що діяльність голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка коштувала Волині у 2018 році десятків мільйонів гривень, які не надійшли в область з Державного фонду регіонального розвитку. Більше того, з січня 2019-го в області не працює прийнятий обласний бюджет через позов, ініційований ОДА. А замість того, аби займатися господарськими питаннями, голова півроку кроїв під себе структуру адміністрації, не раз акцентував увагу на співпраці з силовиками і навіть почав перетворюватися на щирого вірянина.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook