Проти першого заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова розпочато кримінальне провадження за статтею про державну зраду.

Читайте також: Через корумпованого екс-регіонала волиняни можуть втратити доступ до лісів

Відповідне провадження СБУ відкрила у відповідь на заяву активістів до правоохоронних органів про ймовірну причетність Портнова до анексії Криму, повідомляє "Zaxid. net".

"СБУ розпочала провадження щодо Портнова за статтею "Державна зрада". Слідчий відділ Головного управління СБУ в АР Крим уже веде досудове розслідування у справі про державну зраду, а відповідні відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань", – написав у Facebook народний депутат України Андрій Левус.

Раніше прокуратура Криму почала перевірку причетності Портнова до постанови Верховної Ради Криму під час початку окупації півострова. Під час засідання Оболонського суду у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича прокурори оприлюднили телефонну розмову між радником президента РФ Сергієм Глазьєвим і якимось "Володимиром Андрійовичем", яку записала українська розвідка 1 березня 2014 року. У розмові Глазьєв повідомляє співрозмовнику, що Верховна Рада АРК має ухвалити якусь постанову, котру підготував Портнов.

Наразі відомо, що Портнов перебуває в Австрії.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter