Служба безпеки України повідомила, що в міжнародному аеропорту "Бориспіль" затримала колишнього заступника міністра економіки за підозрою у державній зраді через "нанесення масштабної шкоди обороноздатності" України.

Читайте також: Команда Порошенка потрапила у міжнародний скандал через корупцію в Укроборонпромі

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідчі СБУ встановили, що високопосадовець Міністерства економічного розвитку й торгівлі, чиновники держпідприємства "Український центр "Безпека" та державної акціонерної холдингової компанії "Артем" діяли всупереч інтересам України на користь іноземної компанії.

"Вони уклали з іноземцями збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад 16,5 мільйона доларів", – йдеться у повідомленні.

Стало відомо, що  екс-чиновнику вже повідомили про підозру. За інформацією деяких медіа, затриманим виявився колишній заступник міністра економіки України Юрій Бровченко.

Служба повідомляє, що внаслідок незаконної оборудки на рахунки фіктивних офшорних підприємств перевели авансовий платіж у понад 8,2 мільйона доларів, кошти привласнили учасники схеми.

Читайте також: Гладковського затримало НАБУ: він намагався виїхати з України

"Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала. Дії зловмисників поставили під загрозу забезпечення Збройних Сил боєприпасами під час протидії російській агресії", – повідомили в СБУ.

Зазначимо, що 17 жовтня у Києві співробітники СБУ затримали керівника держпідприємства та представника іноземної компанії. Громадянину України оголошено підозру в державній зраді, а іноземцю оголошено підозру за підбурювання посадовців до вчинення протиправних дій.

Держслужбовця триматимуть під вартою два місяці із правом внесення застави у 2,8 мільйона гривень. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу іноземцю.

Наразі тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook