Люди готові наговорити що завгодно, лише б спокусити гарного партнера. До такого висновку дійшли науковці з США.

Читайте також: Медики назвали хвороби, які лікуються сексом

У дослідженні психологів з Університету Рочестера в США взяли участь 634 гетеросексуальних студентів: 328 дівчат і 306 хлопців (середній вік – 25 років), пише 24 канал.

Вчені провели з ними чотири експерименти. Одній групі попередньо показували еротичні картинки, інший – нейтральні, а після цього їх просили поговорити з незнайомцем протилежної статі.

У першому експерименті двом учасникам потрібно було вирішити дилему, яка нібито стоїть перед третьою людиною: прийняти пропозицію про роботу за кордоном або відмовитися, щоб бути поруч з близькими. Кожному учаснику дали "роль" із заготовленими  аргументами.

З'ясувалося, що добровольці, яких змушували думати про секс, швидше погоджувалися з позицією людини протилежної статі. У другому експерименті це повторилося: учасники, які надивилися сексуальних картинок, проявили конформізм у поглядах.

Ще два експерименту перевірили, чи будуть люди брехати, опинившись перед симпатичним співрозмовником. Учасників попросили вказати реальне число сексуальних партнерів в анкеті, а потім те ж питання їм поставив інтерв'юер. Бажаючи сподобатися і здатися розбірливими, і жінки, і чоловіки занижували це число.

Читайте також: "Чим вище кохання, тим нижче поцілунки": ерогенні зони, про які ми часто забуваємо

Висновки: Люди схильні перебільшувати свої чесноти, змінювати поведінку, та й просто брехати, коли у них активізуються ділянки мозку, що відповідають за сексуальність.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook