Шахраї під приводом продажу автомобілів видурили в людей майже 7 млн грн.

Читайте також: За добу у волинян видурили понад 23 тисячі

Злочинці діяли на території Києва, Запорізької та Миколаївської областей. Із жовтня 2017 до квітня 2019 року ошукали щонайменше 200 громадян на території зазначених регіонів, повідомили в прес–службі столичної прокуратури.

"Організатором злочинної групи виявилася 33–річна уродженка Миколаївщини, яка залучила до протиправної діяльності близько 10 осіб. Для реалізації шахрайської схеми зловмисниця винаймала офісні приміщення та створила низку фіктивних підприємств. Згідно з розподілом ролей учасники групи розміщували на популярних інтернет–сайтах оголошення про продаж транспортних засобів за цінами, нижчими за середньоринкові", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Волині шахрай видурив у жінки 7 тисяч гривень

Клієнтів, які приходили до офісу, менеджери схиляли укласти договір купівлі–продажу транспортного засобу з обов'язковою передоплатою у розмірі від 30 до 50% від його вартості. Отримавши від потерпілих кошти, працівники офісу відволікали їхню увагу та надавали на підпис інший договір. Лише згодом, ознайомившись з документами, потерпілі дізнавалися, що оплатили лише послуги цього товариства або взяли у них позику на суму до 600 тис. грн.

5 учасникам групи, зокрема жінці–організатору повідомили про підозру у вчиненні шахрайства у складі організованої злочинної групи. 2 особам повідомлено про підозру заочно. Готується клопотання до суду про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook