Для подорожей доступною стала ще одна країна: Оман відкрив кордони для туристів, включно з українськими. Їх впускатимуть в країну на 10 днів.

Читайте також: QR-код як перепустка в країну: на популярних серед українців курортах ввели нові вимоги для туристів

Про те, що Україну внесли в перелік зі 103 країн, громадянам яких дозволили відвідати курорти Оману, повідомляє "Oman Observer".

10 грудня влада Оману оголосила, що туристи будуть звільнені від обов'язкового карантину і тестування методом ПЛР до прибуття в країну.

Що потрібно для в'їзду в Оман?

Королівська поліція Оману оголосила, що з метою підтримки туристичного руху і для спрощення поїздок для охочих відвідати Султанат громадяни 103 країн будуть звільнені від в'їзних віз терміном на 10 днів.

В'їзд дозволено згідно із зазначеними правилами та умовами, включаючи наявність попереднього і підтвердженого бронювання готелюмедичної страховки, яка покриває лікування COVID-19, і зворотного квитка.

Читайте також: Для українців з березня ще одна туристична країна планує відкрити свої кордони

Раніше стало відомо, що перед в'їздом в Оман всі приїжджі повинні зареєструватися для проходження тесту ПЛР в аеропорту і завантажити мобільний додаток "Tarassud+".

Чим Оман цікавий туристам?

Місця пляжного відпочинку в Омані – міста на узбережжі Оманської затоки й Аравійського моря. Найвідоміші курорти: Маскат, Салала, Сохар, Сур. Щорічно Оман відвідують сотні тисяч іноземних туристів.

Пляжі на курортах довгі, з білосніжним піском і бірюзовою водою, але місцями з кораловими рифами. Навколо пляжних ліній ростуть кокосові або мангрові гаї. Середня температура води в морі – 28 градусів, а кращий час для пляжного відпочинку – з вересня по квітень.

В Оман їдуть, щоб зануритися в арабську казку – відвідати пустелю, оазиси, мечеті, фортеці. А також – побачити газелей в заповідниках і спробувати місцеву кухню.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook