Під варту взяли ще одного підозрюваного у вбивстві неповнолітньої волинянки Катерини Литкіної. Максима Терлецього арештували у Словенії та передали до рук українських правоохоронців.

Читайте також: Справа щодо вбивства Каті Литкіної набрала нових обертів: у суді заслухали свідків

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Максима Терлецького прокуратура підозрює у вбивстві неповнолітньої жительки Нововолинська Катерини Литкіної. Хлопця 23 квітня екстрадували зі Словенії, а у Луцькому міськрайонному суді йому обирають запобіжний захід. 

Від так, сторона обвинувачення наполягає на період досудового розслідування взяти підозрюваного під варту.

Слідчий Віктор Федорчук зазначив, що на волі Терлецький зможе незаконно впливати на свідків, які є його однолітками, та матиме можливість знищити знаряддя вбивства Катерини, яке слідчі і досі не знайшли. 

Окрім того, сторона обвинувачення повідомила суд, що підозрюваного Максима Терлецького уже двічі викликали в Україну: перший раз як свідка у справі вбивства Катерини, а другий – уже як підозрюваного. Однак жодного разу хлопець не з'явився в суді. Прокуратура розцінює це як переховування від слідства.

Терлецького оголосили у міжнародний розшук, а представник підозрюваного зазначив, що хлопець та його мама не змогли прибути в Україну за станом здоров'я, і відповідно додав документи, які це підтверджують.

Також захисник додав, що у прокуратури немає відповідних доказів причетності Терлецького до вбивства. Проте, суддя ухвалив рішення взяти підозрюваного під варту на 54 дні, без можливості внесення застави.

Нагадаємо, що 16-річна Катерина Литкіна із Нововолинська зникла 1 серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини у високій траві на териконі закинутої шахти знайшов її батько. Дівчину жорстоко вбили, розтрощивши череп.

Як відомо, у той серпневий вечір дівчину провів додому її хлопець, але Катерина ще вийшла на вулиці на кілька хвилин до колишнього кавалера Максима Терлецького, аби розірвати з ним стосунки. Додому дівчина так і не повернулась, а під час обшуків у дворі двоюрідного брата Максима Назара Статочнюка, поліція знайшла флешку вбитої із плямами крові.

Максим, який приїжджав в гості до брата відразу покинув Україну. Тож наразі у правоохоронців є два підозрюваних: Назар Статочнюк та Максим Терлецький, які перебувають під вартою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook