Валютний ринок завершив передвиборний тиждень на позитивній ноті, передає UBR.ua.

Відзначається, що 19 липня курс долара на міжбанку впав відразу на 25 копійок, і зафіксувався в рамках 25,72-25,75 грн/$.

Читайте також: Зеленський видав указ про підвищення якості доріг

Як повідомив начальник управління дилінгових операцій "Райффайзен банку Аваль" Юрій Гриненко, обсяг торгів був невеликим – до $ 100 млн. Однак попит виявився мінімальним, і зрослі валютні продажу ринок відчув повною мірою.

Збільшення валютних продажів пояснили двома причинами: бізнес завів в країну більше валюти під продаж після того, як міжбанк вчора підскочив до 26 грн/$; потроху валюту заводять західні інвестфонди під черговий аукціон Мінфіну з розміщення держоблігацій.

Все це, за словами фінансиста, створило валютний надлишок на ринку, і дозволило Нацбанку поповнити свої золотовалютні резерви.

19 липня НБУ викуповував валюту по 25,77 грн/$ і нижче. Сукупно придбав близько $ 20 млн.

"Думаю, регулятор вийшов підтримати іноземців, які заводять долар під ОВДЗ (облігації внутрішнього держзайму). Не дав звалити курс на новий мінімум", – запевнив фінансовий експерт Василь Невмержицький.

В цілому на торгах домінував позитивний настрій.

"Схоже, що період податкових платежів і пом'якшення регулятором монетарної політики стали для учасників ринку більш вагомими аргументами, ніж передвиборча нервозність і спекулятивні розгойдування", – відзначив директор казначейства Банку "Кредит Дніпро" Олег Курінний.

Тим часом опустилися розцінки і на готівковому ринку. "На оптовому готівковому ринку день починався в рамках 26,0-26,02 грн/$, а завершувався вже на 25,95 грн/$", – уточнив Василь Невмержицький.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook